Wethouder Suzanne Breedveld-de Ruiter (links) en jongerenwerker Coen Buijk.
Wethouder Suzanne Breedveld-de Ruiter (links) en jongerenwerker Coen Buijk. Foto: Corine Roks

Gemeente Rucphen lanceert Zomeractiviteiten Rucphen 2021

Door: Corine Roks Algemeen

RUCPHEN - Iets organiseren voor de jongeren, die wegens de maatregelen rond het COVID- virus beperkt werden in hun sociale vrijheid. Dat is de insteek van de Zomeractiviteiten Rucphen 2021 die op 5 augustus van start gaan. Een initiatief van Jongerenwerk gemeente Rucphen om de jeugd te laten ontmoeten. Wethouder Suzanne Breedveld- de Ruiter (portefeuillehouder Jeugdzaken) en jongerenwerker Coen Buijk geven uitleg over het programma waaraan de jeugd gratis kan deelnemen.

“Leeftijdsgenoten ontmoeten is zó belangrijk voor deze doelgroep, vandaar dit initiatief. Zo’n zes weken geleden zijn we ermee aan de slag gegaan. Door de maatregelen rond corona wisten we niet eerder wat wel en niet kon. Nu hebben we tal van activiteiten samengesteld die allen in de buitenlucht plaatsvinden, uiteraard met in acht neming van de geldende regels,” geeft de wethouder uitleg. Coen Buijk, jongerenwerker van de Gemeente Rucphen, vult aan: “De sportregels zijn hierbij leidend. Zo houden begeleiders anderhalve meter afstand en mogen ouders en of verzorgers niet bij de activiteiten aanwezig zijn.”

Levend Stratego

Het programma, dat is uitgesmeerd over de maand augustus, is bedoeld voor jeugd in de leeftijd van 10 tot en met 17 jaar. De kick-off vindt plaats op donderdagavond 5 augustus. “Met Levend Stratego, een activiteit die ook op 19 augustus op de planning staat. Het gras is lekker lang wat de zoektocht naar de vlag bemoeilijkt”, geeft Coen uitleg. Dankbaar wordt hierbij gebruik gemaakt van het braakliggend stuk grond achter het gemeentehuis. “We verzamelen op de parkeerplaats van het gemeentehuis. Een lange broek is een must, met het oog op insecten,” vult hij aan.

Jachtseizoen

Op 12 en 26 augustus wordt het jachtseizoen geopend. “Op de wijs van Stuk TV waarbij de groep wordt gesplitst. De eerste groep gaat undercover en krijgt voorsprong. De tweede groep gaat hierna op jacht,” aldus Coen. Ook hier wordt de jeugd verwacht op de parkeerplaats van het gemeentehuis, aanvang 19.00 uur.

App

Op woensdag 11 en vrijdag 13 augustus staat een bezoek aan Steketee centraal. Coen hierover: ”Met een ochtend programma. Het middagprogramma op 11 augustus is bedoeld voor de oudere jeugd vanaf 13 jaar. De activiteit staat in het teken van een survival. Op vrijdagmiddag 13 augustus op deze locatie een activiteit voor de oudere jeugd, dan dient er een app te worden gedownload als onderdeel van het spelelement.”

Graffiti

Bijzonder is de activiteit Graffiti. Wethouder Suzanne Breedveld- de Ruiter licht toe: “De Gemeente Rucphen werd benaderd door Atletiek Vereniging Rucphen (AVR) met de vraag of we iets konden organiseren voor de jeugd om hun zeecontainer te upgraden. Vandaar de keuze voor een graffiti- activiteit waarbij de jeugd onder leiding van een professionele graffiti-kunstenaar worden voorbereid op het echte werk, dat een dag later, op dinsdag 17 augustus, op de planning staat. Uiteraard worden de kinderen goed beschermd met mondkapjes en beschermende kleding. Voor deze activiteit is het wel de bedoeling dat de deelnemers op beide dagen aanwezig zijn. Alle activiteiten vinden plaats binnen de gemeente Rucphen waarbij we te gast zijn bij lokale partijen. Het programma hebben we afgestemd op de Kindervakantieweek in Rucphen en de Sprundelse Strandspelen 2021.”

Aanmelden

Aanmelden voor de activiteiten of een enkele activiteit kan via een mailtje naar c.buijk@rucphen.nl. “Bij aanmelding krijgen de ouders en of verzorgers verdere informatie middels de mail. Inschrijven voor graffiti en Steketee kan tot en met 4 augustus vanwege de voorbereidingen. Inmiddels hebben we al 50 aanmeldingen verdeeld over diverse activiteiten. We hopen op een grote opkomst,” besluiten de twee organisatoren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief