<p>Burgemeester van der Meer Mohr dankt Kees Willemen (links) en Walter Pesman voor hun inzet.</p>

Burgemeester van der Meer Mohr dankt Kees Willemen (links) en Walter Pesman voor hun inzet.

(Foto: Krijn ten Hove)

Beachvolleybal Zegge: al 25 jaar een succes

ZEGGE - Het was alweer de 25ste editie van het beachvolleybaltoernooi in Zegge. En niet alleen vanwege dit lustrum is het een bijzondere editie. Er waren nog meer redenen waarom burgermeester Marjolein van der Meer Mohr persoonlijk het evenement kwam openen. 


“Het is een zwaar jaar geweest. En hier zijn we allemaal weer aan toe,” vertelt de burgemeester vooraf als ze om zich heen kijkt. “Stapsgewijs moeten we weer open. En daar horen dit soort activiteiten ook bij. Nee, ik heb geen angst voor problemen hier. We hebben hier te maken met een goede organisatie die hun zaken zorgvuldig voor elkaar heeft. Het is ook een bijzondere hechte gemeenschap in Zegge die elkaar juist op deze dag treft.”

Het begon in 1997 eigenlijk uit een geintje bij het jubileum van het tamboerskorps. “We repeteerden altijd in De Nieuwenbergh op vrijdagavond. Daarna speelden we een potje volleybal met elkaar daar. Toen we 40 jaar bestonden ontstond het idee om naast de tent een beachveld te maken. Het begon met 10 teams en zagen het ieder jaar groeien. Nu zijn het er 29,” zegt Walter Pesman, een van de grondleggers en organisatoren van het beachvolleybaltoernooi. Een afwijkend toernooi want de velden en het aantal spelers per team wijkt al vanaf het begin af van de officiële regels. “Daar is nooit verandering in gekomen,” lacht hij. En deze editie is voor Walter een bijzondere. Samen met Kees Willemen, een van de andere grondleggers en organisatoren, neemt hij vandaag afscheid als organisator. “Er staat genoeg jeugd klaar om het over te nemen waaronder mijn zoon Erik. Daarbij wordt het evenement ook groter, op vrijdag is er een voetvolleytoernooi en op zaterdag beachtennis. Het is dus uitgegroeid van één dag naar drie dagen.” Gevraagd naar het mooiste moment geeft Walter aan dat elk jaar een mooi moment heeft: “Aan het eind van de dag als je ziet dat iedereen het gezellig en een leuke dag heeft gehad.” En dan met enige trots: “Het mooiste dat je als organisatie kan hebben is dat je nooit afzeggingen hebt gehad. Eén keer kwam het voor dat een leider afbelde in verband met de regen. Dan moet je van alles gaan veranderen. Belde een paar minuten later de spelers met de melding dat zij wel kwamen.” 

“De kracht van het succes zit met name in het toernooimodel,” vertelt Erik Pesman dan. “We spelen in poules en iedereen weet dat ze altijd 6 wedstrijden spelen. Daarbij is het een festiviteit waar iedereen uit het dorp op afkomt. Het gaat om het feestje, en natuurlijk zit er een stukje competitie in maar gewoon aan het eind van de vakantie, we plannen altijd het laatste weekend van de grote vakantie, is het fijn om elkaar hier tegen te komen.”

Burgemeester Van der Meer Mohr was speciaal naar Zegge gekomen om het toernooi te openen maar bovenal om Walter Pesman en Kees Willemen te danken voor hun inzet in de afgelopen 25 jaar. Ze kregen daarbij een mooi bronzen beeld van een volleyballer overhandigd als dank vanuit de gemeente. De heren zijn uiteraard vereerd maar voordat hij verrast werd had Walter Pesman ons al toevertrouwd dat hij het belangrijk vindt om ook wat terug te doen voor het dorp waar hij al zolang woont. En dat heeft hij 25 jaar gedaan met de organisatie van dit toernooi. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief