<p>Deelnemers vertrekken bij het startpunt in Zegge.</p>

Deelnemers vertrekken bij het startpunt in Zegge.

(Foto: Christian Traets)

Toer Club Zegge tevreden over verloop Fietsvierdaagse

ZEGGE – Toer Club Zegge organiseerde afgelopen week de Fietsvierdaagse Zegge. Er konden afstanden van 10, 20 en 35 kilometer gereden worden. Normaal gesproken vindt het evenement een week na Vaderdag plaats, maar dit jaar was het door corona naar september verplaatst. “Voor herhaling vatbaar.” 


Toer Club Zegge (TCZ) heeft de Fietsvierdaagse na decennia overgenomen van de Heemkundekring. Rien van Rijsbergen van TCZ is een van de drijvende krachten achter het Zegse wielerspektakel. “Het zou zonde zijn om dit verloren te laten gaan.” De club wilde het evenement vorig jaar al organiseren, maar dat ging door corona niet door. Dit jaar, een week na Vaderdag, kon de Fietsvierdaagse om dezelfde reden ook al niet doorgaan en dus werd het opnieuw verplaatst, deze keer naar september. “We hebben het expres naar september verplaatst, anders hadden we nog langer moeten wachten.” Het was wel even wennen dat de Fietsvierdaagse Zegge in september plaatsvond. De Fietsvierdaagse vindt steevast ‘s avonds plaats en hoewel het in juni dan nog licht is buiten, is dat in september zeker niet altijd het geval. “We zitten met scholen, daardoor hebben we minder kinderen die meedoen, maar ook dat omdat het sneller donker is.” Naast de vergunningen, moest TCZ ook denken aan de coronamaatregelen. Dit was even puzzelen, maar alles is goed gekomen. 

Brede doelgroep

De gemiddelde leeftijd van de deelnemers lag tussen de veertig en zeventig jaar: een brede doelgroep dus. Normaal gesproken zijn er rond de 125 deelnemers, maar door de donker en het feit dat de vakantie voorbij was, waren er nu negentig deelnemers. Maar de mensen die meededen waren als vanouds enthousiast. “Iedereen was heel positief. Het is zeker voor herhaling vatbaar,” vertelt Rien van Rijsbergen. Ondanks dat er minder mensen meededen, waren er natuurlijk wel vrijwilligers nodig. Aan vrijwilligers echter geen gebrek, vervolgt hij. “Dat is wel een luxe positie, hoor. We hadden bij Toer Club Zegge genoeg vrijwilligers die mee wilden helpen.” De meeste deelnemers reden de 20 of 35 kilometer. Er was ook een medaille voor de fietsers die minimaal drie dagen meereden en een lekkere traktatie. Een geslaagde fietsvierdaagse dus! Wat Toer Club Zegge betreft, komt er volgend jaar weer een nieuwe editie. Dit keer dan wel een week na Vaderdag. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief