René Konings: 'Het thuiszitten tijdens corona viel me zwaar, de muren kwamen op me af'
René Konings: 'Het thuiszitten tijdens corona viel me zwaar, de muren kwamen op me af' Foto: Corine Roks

SKW-vrijwilliger René Konings is helemaal thuis in gemeenschapshuis De Lanteern

Door: Addo Sprangers Algemeen

SINT WILLEBRORD - Vaste vrijwilliger bij Stichting SKW Sint Willebrord is René Konings. Deze Willebrorder (60) werd in 2015 bij De Lanteern gedetacheerd via Werkplein Hart van West- Brabant in het kader van re-integratie. 

Hij koos voor werk bij het SKW omdat hij graag onder de mensen is en van een afwisselende job houdt. Coronatijd heeft hij benut voor een grondige onderhoudsbeurt van het gemeenschapshuis. “Het thuiszitten tijdens corona viel me zwaar, de muren kwamen op me af. Ik heb Martijn gebeld om te vragen naar werk. Van top tot teen heb ik het gemeenschapshuis gepoetst, en daar waar nodig onderhoud gepleegd,” geeft René aan. Drie ochtenden per week werkt René voor Stichting SKW Sint Willebrord. “Op dinsdag, woensdag en donderdag. Mijn werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit schoonmaken, het uitzoeken van lege statiegeldflessen en het klaarmaken van de ruimtes.” 

Verschillende verenigingen en clubs in en om Sint Willebrord komen hier samen, zoals dansclubs, muziekverenigingen, de EHBO-vereniging, bridge en dartclubs, majorettes, vogelverenigingen, KBO, koersbal, bingo en de weefkring. ”En natuurlijk de biljarters, waarmee ik graag een partijtje speel,” aldus René. 

Samen met twee collega-vrijwilligers houdt hij het gemeenschapshuis netjes en worden klusjes geklaard. Dit vrijwilligerswerk vindt hij super. “Ik ben blij dat ik via het Werkplein hier terecht ben gekomen. Dit werk past prima bij mij, ik hoop nog lang te kunnen blijven.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief