Afbeelding
Foto: Corine Roks

Kabouterpad in Sprundel feestelijk onthuld

Door: Addo Sprangers Algemeen

SPRUNDEL - Nestor, Kees, Sprokkel en Spot zijn de nieuwe bewoners van het Fatimapark in Sprundel. Samen met acht andere kabouters werden zij woensdagmiddag feestelijk onthuld door vele kinderen.Zij kregen daarbij hulp van volwassenen die thematisch aan een kabouter waren gekoppeld. In een gezellige stoet trok het gezelschap door het park, maar niet voordat burgemeester Marjolein van der Meer Mohr het Kabouterpad officieel had geopend.

“Twaalf kabouters met een eigen identiteit verpakt in een handige QR- code. En als extra glans staan er ook vijf paddenstoelen langs het kabouterpad,” geven de initiatiefnemers, Jac van Trijp, Laura van Dijk en Kees Koevoets, aan. Het idee voor een Kabouterpad dateert uit 2020. Een jaar heeft de uitvoering geduurd waarbij vrijwilliger en timmerman Koevoets zorg droeg voor de houtbewerking: “In de werkplaats van de Trapkes, de plaatsing van de kabouters ging vrij vlot. Met drie mannen hebben we deze klus op een middag geklaard.”

Kabouterpad

Het Kabouterpad is vooral bedoeld voor kinderen, ouders en grootouders, de kosten bedragen € 2,00 per kind. “In dorpshuis ‘De Trapkes’ kunnen deelnemers een kaboutertas ophalen. Hierin zitten onder andere een kaboutermuts en een papieren versie van het spel plus spulletjes die onderdeel uitmaken van de opdrachtjes zoals een bingokaart en memoriespel. Bij het scannen van de QR- code legt de kabouter de opdracht uit,” geeft jeugd- en jongerenwerker Laura van Dijk aan.

Kabouterdrankje

Van Trijp van Beleef Sprundel vult haar aan: “Na afloop krijgen de deelnemertjes een kabouterdrankje aangeboden in De Trapkes, waar de tas ook weer moet worden ingeleverd. Behalve de muts, die mogen de kinderen houden als aandenken.” Waarbij Van Trijp nog tipt dat het Dorpshuis in het weekend gesloten is en de tassen ook op vrijdag kunnen worden opgehaald.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief