Wil van de Luijtgaarden: 'Wij worden op veel plekken gevraagd, met name bij sportwedstrijden en evenementen'
Wil van de Luijtgaarden: 'Wij worden op veel plekken gevraagd, met name bij sportwedstrijden en evenementen' Foto: Corine Roks
EHBO SINT WILLEBRORD 70 JAAR

EHBO Sint Willebrord is thuis in De Lanteern

Door: Addo Sprangers Algemeen

SINT WILLEBRORD - Wil van de Luijtgaarden uit Sprundel is sinds 2015 voorzitter van EHBO Sint Willebrord. De vereniging telt momenteel veertig leden onder wie drie ereleden. 

Aan de wieg van de oprichting stond Nil Brouwers uit Sint Willebrord. Dat is op 22 oktober 2021 precies zeventig jaar geleden. “Tijdens onze jaarvergadering hebben we ons jubileum gevierd,” geeft Van de Luijtgaarden aan. “Wethouder Laura Matthijssen sprak haar felicitaties uit en heeft de jubilarissen gehuldigd.” Wil haalde zijn EHBO-diploma in Rucphen. “In De Vaart, met Jan Wubbeling als kaderinstructeur, tevens voorzitter van EHBO Sint Willebrord. Nog steeds worden de cursussen voor het examen gerouleerd. De ene keer in Willebrord, een andere keer in bijvoorbeeld Sprundel. Vier kernen hebben een EHBO-vereniging. De vereniging van Zegge is zo’n tien jaar geleden met Sint Willebrord gefuseerd wegens het geringe ledenaantal. De vaste oefenruimte van EHBO Sint Willebrord bevond zich in de beginjaren binnen de muren van het Wit-Gele Kruisgebouwtje. We zijn verhuisd naar De Lanteern toen deze locatie in gebruik werd genomen door de apotheek.” De verenging staat bekend als een gezellige en actieve club. “Wij worden op veel plekken gevraagd, met name bij sportwedstrijden en evenementen, zoals recent nog, bij de schuurfeesten op de Zeg,” vertelt Wil vol enthousiasme verder. “Ook buiten de gemeentegrenzen wordt een beroep gedaan op onze hulpverlening, zoals bij de TrekkerTrek in Oudenbosch.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief