Afbeelding
Foto: Bas Hermans

Sinterklaasintocht in Sint Willebrord gaat definitief niet door

Algemeen

SINT WILLEBRORD - De Sinterklaasintocht in Sint Willebrord gaat officieel niet door. Het Sinterklaas Intochtcomité laat weten dat ze het wegens de toenemende coronabesmettingen momenteel niet verantwoord vinden om het feest te organiseren.

“Wij als organisatie, koesterden lange tijd nog stille hoop op nieuwe versoepelingen, maar dit is niet realistisch”, laat Steffi Hermans van het comité weten. “Na het laatste overleg met de gemeente Rucphen hebben we moeten besluiten een streep te zetten door de intocht van Sinterklaas in Sint Willebrord.”

Volgens het comité is er te weinig tijd om het feest nog te organiseren. “Daarnaast is het gezien corona haast niet te organiseren zonder in de problemen te komen. Zo mogen pieten volgens GGD-advies niet strooien en valt het grootste gedeelte van de Willebrordse intocht niet onder een zogeheten droomstroomevenement.” Voor de organisatie is het te moeilijk om alles in goede banen te leiden, daar waar het gaat om de naleving van de coronamaatregelen.

Het comité heeft overwogen een drive-through te organiseren. “Daarop werd ons door de gemeente verteld dat de voertuigen dan niet te lang stil mogen staan. Kortom, onmogelijk om iets uit te voeren. Onze hoop is weer gevestigd om 2022.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief