Afbeelding
Foto: Archief Molenstichting(Wim Aarts

Sprundelse Fiona Broeders helpt mee met restauratie molen de Hoop

Door: Lisa Schuurmans Algemeen

SPRUNDEL – Molen de Hoop kan er weer even tegenaan: Het restauratieproces van de historische wandtekst is voltooid. De Sprundelse decoratie- en restauratieschilder Fiona Broeders (28) ging aan de slag en heeft haar werk op de meelzolder inmiddels voltooid. 

De historische wandtekst in de molen was flink toe aan vernieuwing, maar gelukkig kon de 28-jarige Fiona uit Sprundel daar bij helpen. Inmiddels is ze al 5 jaar ZZP’er in dit bijzondere werkveld. Toen ze hoorde dat de molen hulp nodig had, bood ze gelijk aan om op vrijwillige basis de tekst te restaureren.

Voor het opknappen begon de Sprundelse met het schoonmaken en ontvetten van het oppervlak. Nadat ze vervolgens de losse stukken weggekrabde en de gaten opgevulde, begon ze met het overschilderen van de witte gedeeltes. Daarna waren de zwarte letters aan de beurt; deze schilderde ze over met penseel.

Waardering

De molenvrijwilligers waarderen de betrokkenheid van de Sprundelse heel erg. ‘’Het lijdt tot een goed onderhouden molen, en dat vinden we bijzonder,’’ stellen ze. Fiona is ook erg blij dat ze de samenwerking is aangegaan. ‘’Via de buurman van mijn ouders hoorde ik dat ze hulp nodig hadden. Ik twijfelde geen moment.’’ Daar tonen de vrijwilligers veel waardering voor.

Na anderhalve dag zat het werk er op. Maar binnenkort hebben ze misschien weer haar hulp nodig: het herstellen van de oude baard die ‘onderin de molen’ aan de zolder hangt, staat ook nog op het programma.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief