Lisette van Peer, eerder dit jaar afgezwaaid als bestuurslid van KBO Zegge, blijft actief met het draaien van de bingo en het in goede banen leiden van de rikmiddag.
Lisette van Peer, eerder dit jaar afgezwaaid als bestuurslid van KBO Zegge, blijft actief met het draaien van de bingo en het in goede banen leiden van de rikmiddag. Foto: Corine Roks

‘Met fietsclub van KBO Zegge elke woensdagmiddag erop uit’

Door: Corine Roks Algemeen

ZEGGE - Al vanaf 2001 is Lisette van Peer uit zegge lid van de plaatselijke KBO. Haar actieve deelname deed haar in 2011 besluiten het bestuur te gaan versterken. Dit jaar zwaaide zij af, na een periode van negen jaar.

“Je kunt maximaal drie periodes een bestuursfunctie bekleden, dat is dan ook de reden dat ik eerder dit jaar gestopt ben. Voor het voorzitterschap geldt een uitzondering, deze zetel kan met drie jaar worden verlengd als er zich geen kandidaat aanbiedt.” Lisette blijft actief met het draaien van de bingo en het in goede banen leiden van de rikmiddag. “Dit wordt door vrijwilligers elke vrijdagmiddag om en om gehouden bij ons vast adres, De Nieuwenbergh.” Ook bij het uitzetten van fietstochtjes is zij van de partij. “We hebben binnen KBO Zegge een fietsclub die elke woensdagmiddag erop uit trekt. In de vakanties combineren we dat vaak met een bezoek aan bijvoorbeeld een boerderij of museum. Voor senioren die niet kunnen fietsen, regelen we vervoer.” Iedere maand ontvangen leden het KBO-magazine ONS dat door zeven vrijwilligers wordt rondgebracht. “Met daarin het KaaBeeOotje , een nieuwsbrief van onze eigen afdeling.” Heel leuke herinneringen heeft Lisette aan het zangkoor KBOZ onder leiding van Els Vos. “Vanaf de oprichting in 2011 ben ik aangesloten met in 2016 ons eerste concert.” Andere activiteiten die KBO Zegge zoal organiseert zijn aquarelleren, bridge, zomerschool, jeu de boules, gym, themavieringen, bedevaart , linedance, modeshows en uitstapjes. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief