Braderie Zegge.
Braderie Zegge. Foto: W. van Ginneken

Kermis, braderie en Oktoberfest in Zegge op 15 mei

Sport en vereniging

ZEGGE - Na 2 jaar zonder kermis en braderie heeft de organisatie van Meiweekend Zegge besloten het uit een ander vaatje te gaan tappen. Naast de traditionele kermis die op het Zegse dorpsplein staat van 12 tot en met 15 mei en de jaarlijkse braderie in de Onze Lieve Vrouwestraat op 15 mei, wordt er dit jaar ook een Oktoberfest georganiseerd op het terras bij café Kerkzicht. Dit is eveneens op zondag 15 mei.

De oliebollenkraam, botsauto’s, goktent, schiettent, draaimolen en de wip. U vindt ze allemaal weer terug op onze traditionele kermis. Enkele leden van harmonie St. Cecilia hebben meer dan 10 jaar de braderie georganiseerd. Omdat er nu het idee van het Oktoberfest bij kwam is besloten de organisatie van de braderie dit jaar uit handen te geven aan “de Markten” uit Wouw. U zult, naast de vaste kraamhouders, dit jaar ook nieuwe gezichten zien. Daarbij wordt dit jaar, naast de braderie, ook een Luikse markt georganiseerd.

Het Oktoberfest vindt plaats op het terras bij cafe Kerkzicht op zondag 15 mei. Dit belooft een leuke middag in Oostenrijkse stijl te worden. De muzikale omlijsting start om 12:00u met ensemble “Funf in der Uhr”, gevolgd door harmonie St. Cecilia. Daarnaast hebben een aantal leden van de Hoevense fanfare St. Caecilia een kapel gevormd. Ook zij zullen leuke Oostenrijkse muziek spelen, zelfs met een 4 meter lange alphoorn erbij.

Na deze kapel is het de beurt aan de Stimmungskapel die Roselander Musikanten. Hun repertoire van Egerlander en Oberkrainer muziek maakt de middag compleet. In de pauze van die Roselander Musikanten zal feestorkerst Sjubokz optreden op het terras van Kerkzicht. Eerder op de dag zult u hen al aantreffen op de braderie.

Na dit volle middag programma zal zanger Erik, die ook het middag programma aan elkaar praat, er een apres-ski feest van maken. Haal uw lederhosen of dinrdl jurk alvast uit de kast! We zien u graag op de kermis vanaf donderdag 12 mei t/m 15 mei of tijdens de braderie en het Oktoberfest op 15 mei.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief