Foto: Corine Roks

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr onthult het nieuwe verenigingsgebouw ‘’t Wapen van Schijf’

SCHIJF – Feestelijk werd zondagmiddag het verenigingsgebouw ’t Wapen van Schijf geopend. Dat gebeurde door de voorzitter van de gelijknamige stichting, Rens van het Westeinde, en burgemeester Marjolein van der Meer Mohr. 


Ondanks het warme weer waren vele clubleden aanwezig. De stichting ‘Het verenigingsgebouw ’t Wapen van Schijf’, is een initiatief van het Schuttersgilde Sint Antonius Schijf, handboogschutterij Nooit Volleerd en luchtbuksvereniging de Grensschutters. Deze stichting werd in het leven geroepen nadat de familie Nouws stopte met hun café aan de Antoniusstraat. De achterliggende zaal hielden ze aan om hun vaste schuttersverenigingen van onderdak te voorzien. Deze schuttersverenigingen bundelden hun krachten om samen de exploitatie op zich te nemen.

“Waarin een klein dorp groot is”, zo vat de burgemeester dit initiatie samen. Na de onthulling van de naam volgt een rondleiding waarbij aanwezigen een kijkje kunnen nemen in de diverse schutterijen. “Verschillende verenigingen hebben in deze nieuwe context het gebouw al weten te vinden zoals de biljarters, line- dancers, E.H.B.O., corso Schijf, Stichting Samenleving Schijf en verschillende buurtverenigingen”, licht Van het Westeinde toe, waarbij hij tipt: “In de zaal hebben we nog ruimte voor sponsorborden”.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief