Aan de per 1 januari 2020 gestarte samenwerking tussen de gemeenten Rucphen en Etten-Leur komt een einde.
Aan de per 1 januari 2020 gestarte samenwerking tussen de gemeenten Rucphen en Etten-Leur komt een einde. Archieffoto: Alexander Vingerhoeds

Samenwerking milieustraat tussen gemeenten Etten-Leur en Rucphen stopt

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Inwoners van de gemeente Rucphen kunnen vanaf 1 januari 2023 niet langer terecht op de milieustraat Vosdonk in Etten-Leur. Het college van de Gemeente Etten-Leur heeft namelijk besloten om de samenwerkingsovereenkomst voor gebruik van de milieustraat van Etten-Leur per deze datum niet te verlengen. 

Sinds 1 januari 2020 konden inwoners van de gemeente Rucphen gebruikmaken van de milieustraat in Etten-Leur. De samenwerking werd aangegaan voor een periode van drie jaar. Beide gemeenten sloten een publiek rechterlijke overeenkomst af voor gebruik van de milieustraat door de inwoners van de gemeente Rucphen en maakten onderling afspraken. Na veelvuldig overleg, zowel ambtelijk als bestuurlijk, heeft het college van Etten-Leur besloten de samenwerking niet te continueren. “Uiteraard zijn we teleurgesteld met het besluit,” aldus RVP-wethouder Martijn Gijzen. “We zijn al bezig met het regelen van een alternatief. Onze inwoners hoeven zich dus geen zorgen te maken. Vanaf 1 januari 2023 kunnen zij gebruik maken van het grondstoffencentrum van Saver op bedrijventerrein Borchwerf, direct grenzend aan de westkant van kern Zegge. Na de zomerperiode volgt hierover meer informatie. En tot 1 januari 2023 kunnen onze inwoners nog terecht bij de milieustraat in Etten-Leur.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief