Afbeelding
Foto: Arriva

Zelf een bus besturen tijdens de open dagen bij Arriva

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

RUCPHEN - Busbedrijf Arriva is dringend op zoek naar chauffeurs. In september/oktober worden door heel Brabant in het kader van de zoektocht naar nieuwe buschauffeurs open dagen georganiseerd. Belangstellenden kunnen aan den lijve ervaren hoe het is om in zo’n groot vervoermiddel te rijden. 

Arriva organiseert de komende weken open dagen voor iedereen die geïnteresseerd is in het beroep van buschauffeur. Iedereen van achttien jaar en ouder kan een proefrit in een bus maken, verspreid over diverse Arriva-vestigingen in Brabant. Tijdens de open dagen vertellen ervaren chauffeurs over hun vak en over de opleidingsmogelijkheden bij Arriva.

Met ruim 1100 chauffeurs alleen al in Brabant is Arriva doorlopend op zoek naar nieuwe fulltime en parttime collega’s. En in de huidige uitdagende arbeidsmarkt moeten werkgevers alles uit de kast halen om mensen te werven. Vandaar dat Arriva tijdens de open dagen een aantal bussen en instructeurs beschikbaar stelt om iedereen die dat wil te laten ervaren hoe het voelt om zo’n enorm voertuig te besturen.

Proefrit in een Arriva-bus in september of oktober
Tijdens de open dagen kunnen bezoekers in gesprek met mogelijke toekomstige Arriva-collega’s. Zij geven uitgebreid informatie over alles rondom het vak. Daarnaast kan tijdens de open dagen, onder begeleiding van een instructeur, een proefrit gemaakt worden in een bus. Want dat is de beste manier om een eerste indruk te krijgen van het buschauffeur-vak. De open dagen vinden plaats op de stallingen van Arriva in de diverse plaatsen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de open dag naar keuze en Arriva neemt vervolgens contact op om een tijdstip af te spreken.

Alleen even een kijkje nemen kan ook
Op de open dagen die op zaterdagen plaatsvinden ben je ook van harte welkom om gewoon even te komen kijken. Je hoeft je dan niet aan te melden. Let wel: Zonder aanmelding kan misschien geen proefrit gemaakt worden. De locaties, datums en tijden van de open dagen zijn te vinden op de website van Arriva (www.arriva.nl/proefrit). In Roosendaal zijn twee open dagen, namelijk op 11 oktober van 14.00 tot 16.00 uur en op 15 oktober van 09.00 tot 17.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief