De Vrijwilligersprijs en Jeugdvrijwilligersprijs 2021 gingen naar respectievelijk Vluchtelingenwerk Rucphen en Buurtschap Schijf
De Vrijwilligersprijs en Jeugdvrijwilligersprijs 2021 gingen naar respectievelijk Vluchtelingenwerk Rucphen en Buurtschap Schijf Foto: Gemeente Rucphen

Aanmelding voor Vrijwilligersprijzen van start

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in de Rucphense samenleving. Sterker nog: ze zijn onmisbaar! Daarom reiken reikt de Gemeente Rucphen ook dit jaar de Vrijwilligersprijzen uit.  Vrijwilligersorganisaties kunnen vanaf nu aanmelden. De winnaars krijgen een mooi geldbedrag. Wie dat zijn, wordt in november tijdens een feestelijke avond voor alle aangemelde vrijwilligersorganisaties bekend gemaakt. 

“We roepen organisaties op zich zeker te melden bij de gemeente,” aldus wethouder Suzanne Breedveld. “We zoeken organisaties die inspirerende activiteiten hebben ontwikkeld of een bijzondere inspanning hebben verricht en daar zijn er veel van in onze gemeente! Als bestuurder en als inwoner heb ik waardering voor al die mooie vrijwilligersorganisaties die steeds meer bijdragen aan het welzijn van onze inwoners” zegt ze. “Ik kijk dan ook uit naar zoveel mogelijk aanmeldingen.” De prijswinnende organisatie ontvangt een cheque ter waarde van 500 euro.

Jeugdvrijwilligersprijs 

Stichting URvoice zet de jongeren in de gemeente Rucphen in het zonnetje. Met het uitreiken van de Jeugdvrijwilligersprijs maken zij kans op een cheque ter waarde van 250 euro. Die is bedoeld voor vrijwilligers in de leeftijd van 13 tot 28 jaar. URvoice nomineert dit jaar zelf uit elk kerkdorp jeugdvrijwilligers met een bijzonder initiatief. Op deze genomineerden kan gestemd worden tussen 1 en 31 oktober a.s. via de Facebookpagina van URvoice. Wie verdient volgens jou de prijs? Stem via https://www.facebook.com/URvoiceDZB op jouw favoriet!

Feestelijke avond 
“Slechts één organisatie kan de winnaar zijn, maar we zullen alle aangemelde organisaties tijdens een feestelijke avond laten meegenieten,” besluit aldus wethouder Breedveld.

Aanmelden voor 1 oktober
Dat kan eenvoudig via een mail naar n.bennik@rucphen.nl. Geef aan waarom juist deze organisatie de prijs zou moeten winnen. Inzenden kan tot en met 30 september. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief