Prins Hendrick d’n Jirste met zijn zoontje Donny.
Prins Hendrick d’n Jirste met zijn zoontje Donny. (Foto: Corine Roks)

Leutgroep Sint Willebrord weer op volle sterkte

  Algemeen,Nieuws

SINT WILLEBRORD - De kopgroep van Heikneuterslaand is weer op volle sterkte. De Prins heeft zelfs een Adjudant in zijn hofhuishouding. Zijn gevolg bestaat verder uit Grootste Boer Daan, Nar Jenneke, Pliessie Mart en zes Raadsleden. Zelfs een hofkapel is officieel aangesteld. Keihard hebben ze er sinds 2017 aan gewerkt om de Stichting Carnaval 'De Heikneuters' weer nieuw leven in te blazen. Prins Hendrick d'n Jirste nam dit wel erg letterlijk.


"De kopgroep was op zoek naar nieuwe aanwas. Ik ben destijds een aantal keer benaderd voor de functie van Prins Carnaval. Uiteindelijk ging ik overstag met de voorwaarde dat Grootste Boer Daan me zou vergezellen. Dit is nu ons derde jaar, en de aanwas groeit nog steeds. Waren we als Carnavals Stichting ooit de kleinste onder de kernen, nu kunnen we ons meten aan de rest", concludeert de leutvorst. Ook de Jeugdraad zit in de lift, en telt inmiddels elf raadsleden. Sinds een weekje is de Prins trotse papa van Donny. "Een kroon op het Carnaval 2019, en ook onze dochter Ivana, die de Jeugdraad versterkt", aldus Henno Bouleij.

Carnavalsnetwerk

Nadat de nieuwe Prins en zijn gevolg in het jaar 2017 waren geïnstalleerd heeft de vereniging flink geïnvesteerd in haar Carnavalsnetwerk. "We hebben alle horeca en bedrijven benaderd en de contacten opgefrist", verklaart de Prins.

Hofkapel

Dit jaar is de organisatie van het Gemeentelijk Prinsenbal in handen van S.C. De Heikneuters. "Onze Prins is de gastheer maar weet volgens de gebruiken niet precies wat hem deze avond te wachten staat", aldus Grootste Boer Daan, alias Danny Goossens. Voorafgaand aan het Prinsenbal op zaterdag 9 februari is de leutgroep in de middag present op het Gehandicaptenbal. "Georganiseerd door de Gekleurde Zanger. Het vindt plaats in De Lanteern", vult Bianca Sprenkels aan. Bianca speelt in de dweilband Stik Leutig die zich nu officieel hofkapel van De Heikneuters kan noemen.

Basisschool

Behalve de zichtbare functies wordt er ook achter de coulissen heel wat werk verzet. Goossens: "Zo hebben de moeders het bouwpakket voor een lampion ontworpen. Deze werden uitgedeeld voor de lampionnenoptocht op de elfde van de elfde". De samenwerking met basisschool Heilinde loopt gesmeerd. "Op vrijdag 1 maart vindt de schooloptocht plaats, waarbij we altijd kunnen rekenen op enorm veel animo", vult hij aan.

Loopgroepen

De Prins en zijn gevolg zijn de komende weken druk met het bezoeken van de loopgroepen. Bouleij: "Tot nu toe zeven stuks. Sommige zijn al helemaal klaar". Behalve in de optocht van zondag 3 maart zijn de dames van de loopgroepen ook te vinden bij het Moederkesbal in Heikneuterslaand. "Dit jaar drie! Op maandag bij 't Pleintje, op dinsdag bij De Kwast en op woensdag bij de Baracudabar". De Willebrordse bouwgroep BC We zèn Gekuld kan ook nog rekenen op een bezoekje van de leutgroep.

Samengevat kan gesteld worden dat Sint Willebrord helemaal klaar is voor het klapstuk in de eerste week van maart. De week waarvan De Prins hoop dat zijn Donny doorslaapt, zo vertrouwd hij bij het afscheid toe. Maar wie weet wordt Donny ooit zijn opvolger. Het motto 'Bekèk ut van swirskaante' is ook hierbij van kracht.

BIJDRAGE CORINE ROKS 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief