Foto: Corine Roks

Jubilarissen Dorpswerk Sprundel in het zonnetje gezet

  Algemeen,Nieuws

SPRUNDEL -  Tijdens de jaarvergadering van Dorpswerk Sprundel werden woensdagavond twee trouwe vrijwilligers in het zonnetje gezet. Het waren de jubilarissen Mieke Nieuwenhuis die al veertig jaar haar schouders zet onder het cursuswerk, en Piet Frijters die 25 jaar verbonden is als fotograaf, klusser en barvrijwilliger aan het Sprundels sociaal- en cultureel hart. Ook cultuurwethouder Laura Matthijssen was van de partij in dorpshuis De Trapkes om de jubilarissen te feliciteren en te bedanken voor hun belangeloze inzet voor de samenleving.


Grappig detail; hun wieg stond niet in Sprundel. Piet Frijters heeft zijn roots in Wernhout, Mieke Nieuwenhuis honderden kilometers verderop, Groningen om precies te zijn.

Zwemgroepje

"In 1979 zijn wij naar Sprundel verhuisd vanwege het werk van mijn man bij de SuikerUnie. Onder de vlag van de Pastoor Bastiaansen Stichting, dat later veranderde in SKW en nu dus Dorpswerk Sprundel heet, hebben we met een aantal deelnemers een zwemgroepje geformeerd", licht Mieke Nieuwenhuis het ontstaan toe. Later zal blijken dat deze activiteit, die de Groningse samen met Joke Vergouwen heeft vormgegeven, het fundament is van het nog altijd populaire cursuswerk.

Yoga

"Uit het zwemmen vloeide meerdere activiteiten voort zoals naailessen, bloemschikken en gym", verduidelijkt Mieke Nieuwenhuis. Nog steeds is zij actief bij het cursuswerk. "Als gastvrouw bij de yoga, met daarbij een organiserende taak", aldus de 77-jarige vrijwilliger. Voorzitter Dorpswerk Sprundel, Adrie van Ginneken, prijst het cursuswerk wanneer hij de cadeautjes overhandigd: "Mieke heeft ook de taak van voorzitter vervuld. Het cursuswerk heeft een bloeiende werkgroep".

De cursuswerkgroep bestaat uit tien personen, onder wie één man. Een van de werkgroepsleden vult aan: "We zijn een zelfstandig werkende groep, ook op financieel vlak. Mieke heeft dit heel goed opgezet en wij hopen het cursuswerk nog heel lang voort te kunnen zetten". Nieuw in het aanbod is de cursus Italiaans. De cursussen leesgroep, bloemschikken en kooklessen draaien al heel wat jaartjes mee.

Fotowerk

Piet Frijters (74) woont, net als Mieke, al decennia lang in Sprundel. Zijn vrouw Adrie, die helaas overleden is, was heel actief bij de Sprundelse scouting. "En zo rol je er automatisch in. Het begon met wat foto's maken tijdens het zeskamp. Dit groeide uit tot fotowerk bij huldigingen, diverse activiteiten en het Welzijnwerk", vertelt Piet Frijters over het begin.

Timmerman

Frijters werd de huisfotograaf van het SKW. Daar heeft hij mooie herinneringen aan, vooral tijdens de verbouwing van het kerkgebouw naar multifunctionele accommodatie: "Mij werd gevraagd alles goed te documenteren. Een leuke klus, van sloop tot opbouw". Behalve fotograaf werd Piet ingezet voor diverse klussen, zijn vakmanschap van timmerman kwam hierbij goed van pas. De lambrisering in de foyer van het dorpshuis getuigt hiervan. Een bestuursfunctie bleek niet zo goed bij zijn persoonlijkheid te passen. "Twee periodes heb ik het bestuur Beheer versterkt, maar dat vond ik minder. Laat mij maar dingen maken en bezig zijn", laat de doener weten.

Bardiensten

Als fotograaf heeft hij een stapje terug gezet, maar daar zijn de bardiensten op de dinsdagmiddag voor in de plaats gekomen. Niet toevallig dat Wernhoutse bezoekers aan het Sprundelse kerkgebouw deze middag kiezen voor een dagje uit.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief