Foto: Heleen Verburg

Traditioneel voorproefje op Corso Zundert

  Algemeen,Nieuws

SCHIJF - Tijdens de Aardbeienfeesten in Zundert mogen natuurlijk de maquettefeesten van Corso Zundert niet ontbreken. In Cultuur Centrum De Schroef konden bezoekers het voorbije weekeinde traditiegetrouw de maquettes bekijken. Ook werd de volgorde van de corsostoet bekendgemaakt.


Voor de corsoliefhebber vormen de maquettes een mooi overzicht van het deelnemersveld. En voor hen voor wie het corso nieuw is, dit de perfecte gelegenheid om kennis te maken met het grootste corso ter wereld. 

Maquettes

Alle maquettes van de twintig deelnemende buurtschappen van Corso Zundert zijn in de dagen voor de maquettefeesten netjes binnen gebracht. Kleinere maquettes, grote maquettes, soms ook niet te tillen maquettes, ingekleurd maar soms nog wat te raden overlatend; ze stonden er allemaal weer! Waar - vanwege het weer - op zaterdag alleen de echte nieuwsgierigen een kijkje kwam nemen (en dat zijn er volgens de organisatie van Corso Zundert ook al veel), werd het zondag nog drukker. Naast de maquettes van Corso Zundert was er nog veel meer informatie te vinden omtrent het dahliacorso. Onder andere door het corsomagazine Corsief, de Corso Academie en Corso Experience werd hier vorm aan gegeven. 

Speculeren

Nu iedereen de maquettes gezien heeft kan het speculeren over de winnende 'corsocaros' beginnen. Voor de volgorde in de uitslag moeten we nog twee maanden wachten, maar de volgorde van de optocht is in ieder geval wel bekend. Deze werd zaterdagavond officieel bekendgemaakt. Buurtschap Poteind mag de stoet dit jaar aanvoeren, waarna achtereenvolgens de buurtschappen Help Elkander, Rijsbergen, Molenstraat, 't Stuk, Laer-Akkermolen, Tiggelaar, 't Kapelleke, Schijf, De Lent, Laarheide, Markt, Stuivezand, Raamberg, Veldstraat, Achtmaal, Klein-Zundertse Heikant, Wernhout, De Berk en Klein Zundert hun opwachting zullen maken.  Voor wie de maquettes uitgewerkt in groot formaat wil bewonderen en zien rondgaan in een grote overweldigende optocht, is Zundert op zondag 1 september 'the place to be'. Surf voor meer informatie naar www.corsozundert.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief