Foto: Addo Sprangers

'Omleiding Rucphen-Sprundel-Sint Willebrord moet kernen weer leefbaar maken'

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Gemeente Rucphen is volop bezig met de aanleg van de Omleiding Rucphen-Sprundel-Sint Willebrord. Met de omleiding wordt niet alleen doorgaand verkeer uit de kernen geweerd, ook de bereikbaarheid van het bedrijventerrein krijgt een impuls. De omleiding wordt in fases aangelegd.


Onderdeel daarvan is de aanleg van drie nieuwe wegtracés. De tracédelen A/Oost (Verlengde Vosdonkseweg) en B/West (Verlengde Helakkerstraat) zijn reeds gereed. Voor tracédeel C/Zuid ligt het ontwerpbestemmingsplan vanaf 11 juli ter inzage. Ook het civieltechnisch ontwerp van de zuidelijke tak van de omleiding ligt vanaf deze datum ter inzage.

Leefbaar

De aanleg van de Omleiding Rucphen-Sprundel-Sint Willebrord moet de kernen Rucphen, Sprundel en Sint Willebrord weer leefbaar maken, zo stelt de Gemeente Rucphen. Vrachtverkeer en doorgaand verkeer hoeven door de omleiding niet meer door deze kernen te rijden. Dit vermindert de overlast van verkeer. In combinatie met de herinrichting van de centra en aanpassing van de infrastructuur, krijgen alle kernen een mooi eigentijds centrum waar het prettig verblijven is. Volgens de Gemeente Rucphen is een belangrijk voordeel van de omleiding ook dat bedrijventerrein De Nijverhei en De Binnentuin beter bereikbaar zijn.

Aanleg in fases

De omleiding rond de kernen Rucphen-Sprundel-Sint Willebrord wordt zoals gezegd in fases aangelegd. Naast de verbreding en reconstructie van enkele bestaande wegen, worden er ook drie nieuwe wegen en een vrijliggend fietspad aangelegd. De tracédelen A/Oost (Verlengde Vosdonkseweg), B/West (Verlengde Helakkerstraat) en het vrijliggende fietspad langs de Bernhardstraat zijn gereed. Dat geldt ook voor de reconstructie van de Bernhardstraat en de Rucphenseweg. Weggebruikers maken hier al veel gebruik van.

Laatste tracé

De Gemeente Rucphen is nu bezig met de voorbereidende werkzaamheden om ook het laatste tracé (tracédeel C/Zuid) straks aan te kunnen leggen. Bij dit tracé gaat het om een nieuwe verbinding tussen de Sprundelseweg (vanaf de Industriestraat) en de Vorendseindseweg. Ook komt er volgens de Gemeente Rucphen een betere aansluiting van de Vorenseindseweg op de Zundertseweg.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 11 juli tot en met 4 september ter inzage. Ook het civieltechnisch ontwerp ligt in deze periode ter inzage. Iedereen kan gedurende de inzagetermijn een reactie geven op het voorontwerp. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk.

Inloopavond

De Gemeente Rucphen houdt op woensdag 21 augustus een inloopavond in de burgerzaal van het gemeentehuis. Inwoners en belangstellenden kunnen vrij inlopen tussen 19.00 uur en 20.30 uur. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief