Afbeelding

Leerlingen ruimen zwerfafval op rond school in Zegge

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEGGE - Al vroeg deze vrijdagochtend werden leerlingen van basisschool Mariadonk in Zegge aan het werk gezet in het kader van de Opschoondag Rucphen.

Het is een project dat de gemeente Rucphen in samenwerking met een aantal scholen uit haar kernen uitvoert en daarmee aansluit bij de Landelijke Opschoondag, die een dag later op de agenda staat. Doel van deze actie is het zwerfvuilprobleem onder de aandacht te brengen.

Instructies

Voordat de leerlingen uit Zegge het zwerfafval om en rond de school op gingen ruimen, kregen zij ludieke instructies van het duo Nico met de kliko en de minister van opruiming, de heer de Clerck. In het kader van de maatschappelijke stage waren er vloggers van het Munnikenheide College uit Rucphen actief en werden leerlingen aangesteld als fotograaf. Een selectie van het beeldmateriaal is vanaf 3 april te zien in de hal van het gemeentehuis.

Convenant

Ter afsluiting van deze actieve ochtend werd door het Munnikenheide College en wethouder Laura Matthijssen het jaarlijkse convenant 'Altijd schoon naar school' getekend. FOTO CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief