Afbeelding
Foto: Corine Roks

Burgemeestersontbijt met belangrijke boodschap

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Een gezonde start op deze vrijdagmorgen voor leerlingen van groep 8 van basisschool Mariadonk uit Zegge. Op uitnodiging van burgemeester Marjolein van der Meer Mohr zijn zij te gast op het gemeentehuis in Rucphen voor het Burgemeestersontbijt.

Dit in het kader van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen ontbijten op zo'n 2.600 basisscholen.

Smoothie

In de burgerzaal laten de leerlingen zich het ontbijt goed smaken, temeer omdat zij allen vanuit Zegge naar Rucphen zijn gefietst. Onderdeel van het ochtendmaal is een verse smoothie met yoghurt en kersen. De burgemeester en wethouder Jeugd, Suzanne Breedveld- de Ruiter, wijzen de jonge gasten op het belang van een goed ontbijt. Ook krijgen de leerlingen uitleg over het dagelijks bestuur van de gemeente Rucphen en over het college van burgemeester en wethouders, en komen begrippen als democratie ter tafel. Eveneens wordt belangstellend geïnformeerd naar de schoolkeuze van de leerlingen met betrekking tot het voortgezet onderwijs.

Goed doel

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat de stichting Kinderpostzegels waarvoor de gemeente Rucphen een mooie cheque ter waarde van € 250,00 euro beschikbaar stelt.

BIJDRAGE CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief