Afbeelding
Foto: Provincie Noord-Brabant

Rucphenseweg tussen Zundert en Rucphen wordt in 2019 opnieuw ingericht

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Provincie Noord-Brabant gaat komend jaar de Rucphenseweg aanpakken: het weggedeelte tussen de gemeenten Zundert en Rucphen. Het betreft het opnieuw inrichten van de provinciale weg ter bevordering van de verkeersveiligheid.

Bij monde van wethouder Patrick Kok (portefeuillehouder Verkeer en Mobiliteit) maakt de Gemeente Zundert duidelijk zeer blij te zijn met het besluit om de Rucphenseweg aan te pakken. "We weten allemaal dat de verkeersveiligheid op deze weg veel beter kan", zegt hij. "Na veelvuldig overleg en consultatie met de Provincie Noord-Brabant, zijn we op het punt gekomen dat de Rucphenseweg wordt aangepakt. Gemeente Zundert is hier heel tevreden mee." De Rucphenseweg is een provinciale weg (N638) en de weginrichting en het onderhoud wordt uitgevoerd door de provincie Noord-Brabant.

Verkeersveiligheid

Er wordt onderhoud aan het wegdek uitgevoerd, de weg wordt verbreed, er komt een betere belijning en de oversteekplaatsen worden verbeterd. Daarnaast komt er een integraal groenplan, waarbij rekening wordt gehouden met verkeersveiligheid en inpassing in de omgeving. Op sommige plekken wordt de verlichting en het wegmeubilair (zoals hectometerpalen en bebording) vervangen. Het doel is om de verkeersveiligheid te verbeteren. Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart. Zo worden dit najaar verschillende onderzoeken uitgevoerd op het gebied van explosieven, kabels en leidingen, archeologie en bodem. Daarnaast wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot een voorontwerp en daarna een definitief ontwerp.

Inloopavond

De Provincie Noord-Brabant houdt op woensdag 28 november van 18.00 uur tot 20.00 uur een inloopavond in restaurant Moerse Bossen aan de Rucphenseweg 30 in Klein Zundert. Tijdens de inloopavond worden belangstellenden geïnformeerd over het voorontwerp, het groenplan en de planning van het project. Hierbij is gelegenheid tot het stellen van vragen. Medewerkers van de Provincie Noord-Brabant zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven aan de hand van tekeningen en schetsen. Namens de Gemeente Zundert is wethouder Patrick Kok present.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief