Afbeelding
Foto: René Bruijnincx

'Reacties vanuit SV Sprundel waren zó positief'

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

SPRUNDEL - Vaak zijn ouderen een voorbeeld voor de jeugd. In het geval van Ilse Melissen en Susanne Peeters zijn zij nadrukkelijk een keer het voorbeeld voor anderen hoe je een verdrietige situatie kunt ombuigen naar een zeer positief initiatief.

Naar aanleiding van het overlijden van de schoonvader van Ilse vatte ze samen met Susanne het plan op om deel te gaan nemen aan de Roparun 2019. Een aantal meiden uit het damesteam I van SV Sprundel ondersteunden dat initiatief van harte, zodat er binnen 'no time' een bestuur en werkgroepen waren geformeerd om dat initiatief handen en voeten te geven.

Aanleiding

"Bijna iedereen kent binnen de familie- of kennissenkring wel iemand die met die verschrikkelijk ziekte is geconfronteerd. De deelname aan de Roparun werd door vrienden en kennissen van harte ondersteund", motiveren de beide dames hun plannen. "De reacties vanuit SV Sprundel waren zó positief. Het gehele team van bestuur, deelnemers en ondersteuners kent elkaar van de voetbalclub." Het organiseren was zo'n enorme klus voor Susanne en Ilse dat zij vanaf het begin zaken zijn gaan delegeren. "We hebben een bestuur, maar daarnaast een aantal werkgroepen die allemaal onderdelen van de organisatie op zich hebben genomen".

Organisatie

"Bij die organisatie moet je denken aan de sportieve deelnemers, de lopers. Maar net zo belangrijk zijn de mensen die sponsoren benaderen, de fysiotherapeuten, de chauffeurs, de navigator en alle anderen die een bijdrage leveren", verduidelijkt Susanne de organisatie. En Ilse vult haar aan: "Al vanaf het begin was het enthousiasme bij iedereen zó groot dat de werkgroepen heel veel ideeën hadden en die ook zelfstandig konden uitwerken". Die verbondenheid komt ook terug in de naam: Team Roparun SV Sprundel.

Sponsoring

"Eén van de onderdelen van de Roparun is het bijeenbrengen van geld dat niet besteed wordt aan onderzoek maar aan de patiënten zelf. Daarmee wordt hun lijden draaglijker gemaakt", benoemt het tweetal de reden om de sponsoring onder de aandacht te brengen. "We dragen € 3050,00 inschrijfgeld af, en hopen dat we een deel van de organisatie dankzij sponsoring kunnen bekostigen. Hoe meer mensen ons in natura willen helpen, hoe groter het bedrag is dat we aan de Stichting kunnen schenken". En Sprundel zou Sprundel niet zijn, wanneer de reacties niet overwegend positief waren. Allerlei clubs en verenigingen organiseren door het jaar activiteiten, waarbij ze dit jaar Ilse en Susanne de kans geven om geld in te zamelen. Ilse daarover: "In januari houden we in café De Coop een 'Mini Roparun', waarbij we 48 uur lang sportievelingen om de beurt op een loopband hebben staan om zo sponsorgeld te vergaren".

Roparun

"En op 8, 9 en 10 juni 2019 loopt het team van Parijs naar Rotterdam. Dat is zo'n 520 kilometer, waarbij telkens een renner 2 kilometer aflegt, en vervolgens door een andere loper wordt afgelost. Het team is opgedeeld in twee groepen, zodat na 60 km de ene groep kan rusten en de andere groep aan de bak moet". Met trots noemen de meiden de namen van de lopers, inclusief de reserves: Kim, Willem, Maike, Inge, Sophie, Femke 1, Thijs, Ilse, Femke 2 en Conny. "Het voor ons liggende half jaar gaan we trainen. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar conditie, maar het oefenen van de estafette vraagt zoveel vaardigheden dat we dat samen doen", besluiten de enthousiaste en uiterst gemotiveerde initiatiefnemers.

 

BIJDRAGE RENÉ BRUININCX

Roparun SV Sprundel

Wie het Roparunteam van SV Sprundel een steuntje in de rug willen geven, kan dit doen door een financiële bijdrage te storten op bankrekening NL80BUNQ2206748916 t.n.v. Roparun SV Sprundel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief