Afbeelding
Foto: Gemeente Rucphen

Reizen per openbaar in de gemeente Rucphen? De mobiliteitskaart biedt hulp

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Inzicht krijgen in de mogelijkheden van reizen met het openbaar vervoer in de gemeente Rucphen? De onlangs geïntroduceerde mobiliteitskaart openbaar vervoer is een belangrijk hulpmiddel.

Wethouder René Lazeroms nam de kaart maandag officieel in ontvangst. De kaart is bedoeld voor bemiddelaars - vrijwilligers en professionals - om de vervoersmogelijkheden die er zijn, te bespreken met ouderen. Inwoners van de gemeente Rucphen kunnen sinds september van dit jaar reeds met al hun vragen terecht bij een speciaal spreekuur over reizen met het openbaar vervoer. Zogeheten mobiliteitsconsulenten geven hierbij informatie over de lokale vervoersmogelijkheden. De spreekuren vinden eens per maand plaats.


Uitleg

Of iemand nu met de bus, per trein of via de deeltaxi wil reizen, de consulenten verschaffen hem of haar uitleg over hoe een en ander precies werkt. Dat geldt ook voor het gebruik van de chipkaart. Op die manier weten bezoekers van het spreekuur precies hoe ze de chipkaart kunnen opvragen en op welke manier ze er het benodigde saldo op moeten zetten. Daarnaast leren ze het reizen met de chipkaart daadwerkelijk toepassen in de praktijk, al dan niet met hulp van mobiliteitsconsulenten die bijvoorbeeld meereizen tijdens een eerste busrit. Het hoofddoel is dat iedereen veilig en zelfstandig gebruik kan maken van de milieuvriendelijke vervoersmogelijkheden. Zo worden alle inwoners van de gemeente mobiel.

Spreekuren

De spreekuren vinden steeds plaats op maandag van 13.00 uur tot 15.30 uur in zorgcentrum De Kerkakkers aan de Voetenstraat 29 in Rucphen plaats. Het eerste inloopuur is op maandag 24 september van 13:00 uur tot 15:30 uur. Vragen kunnen gemaild worden naar mobiliteitrucphen@outlook.com. Ook zijn de organisatoren telefonisch bereikbaar: Wim Pijlman via telefoonnummer 06-81999311 of Elly Konings via telefoonnummer 06-83224455.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief