Afbeelding
Foto: Gemeente Rucphen

Petitie leidt tot onderzoek bocht Dorpsstraat St. Willebrord

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ST. WILLEBRORD - De Gemeente Rucphen laat de bocht Dorpsstraat-Poppestraat in St. Willebrord nameten. Daarnaast gaat de Gemeente Rucphen in overleg met de politie over de mogelijkheid tot het uitvoeren van snelheidscontroles met een lasergun.

Die belofte deed wethouder René Lazeroms woensdag bij het in ontvangst nemen van een eerder deze week door inwoners van St. Willebrord gehouden petitie met als thema de veiligheid in de vorig jaar heringerichte Dorpsstraat. Die zou zwaar onder druk staan. Zo zouden vrachtwagens in de bocht Dorpsstraat-Poppestraat al regelmatig geparkeerde auto's hebben beschadigd omdat de ruimye om de bocht te nemen veel te smal zou zijn. Daarnaast zou er in de versmalde Dorpsstraat veel te hard worden gereden, met als gevolg onveilige situaties voor kwetsbare verkeersdeelnemers als fietsers en voetgangers.

Petitie

Voor Priscilla van Putten en Wendy Frijters reden om via www.petitie24.nl een petitie op te zetten om de situatie onder de aandacht te brengen van de Gemeente Rucphen. Met resultaat, want in korte tijd werden maar liefst 245 handtekeningen opgehaald. Voor het einde van het jaar moet er duidelijkheid zijn over de bocht Dorpsstraat-Poppestraat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief