Foto: Archief de Weekblad - Corine Roks

Fietsclub Brabantia houdt weer veldtoertocht

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Fietsclub Brabantia houdt op zondag 2 december 2018 haar 39ste veldtoertocht, deze keer onder de nieuwe naam Rogelli VTT. Vertrekpunt is sporthal De Vijfsprong in Rucphen.


Er is ruime en gratis parkeergelegenheid. Vertrek tussen 8.00 uur en 10.30 uur. Er kan een keuze gemaakt worden uit twee afstanden, namelijk 27 en 47 km. De tocht is zeer afwisselend en loopt door een mooi bos- en heidegebied van de gemeenten Rucphen en Essen. Het parcours heeft een kleine wijziging ondergaan.Wel is de route is wederom uitgezet over het zeer mooie Landgoed Jachthuis Schijf waar ook de rustplaats is ingericht.

Grens

De 47 km passeert bij terugkeer de grens van Nederland en België, daar waar het gedenkteken van Klaveren Vrouwke staat, een historische plaats uit de Eerste Wereldoorlog, met z'n beroemde paal en de Dodendraad. De oversteekplaatsen zijn beveiligd. Warme- en koude drank en traktatie op de rustplaats. Materiaalpost en EHBO op de start- en rustplaats. Er is een ophaalservice bij pech.

Tombola

Bij terugkomst is er voor iedere deelnemer een gratis kop soep. Uw startkaart is tevens lotnummer voor de gratis loterij annex tombola. Hiernaast is er een fietsenstalling, In sporthal De Vijfsprong is douche- en kleedgelegenheid aanwezig en buiten is er de mogelijkheid uw fiets af te spuiten. Tevens is er de gelegenheid om na te praten onder het genot van een kop soep, koffie of iets anders.

Twee sterren

De Rogelli veldtoertocht staat bekend om zijn goede organisatie. Deze is door de NTFU beloond met twee sterren. Vernieuwde routeaanduiding en splitsingborden zorgen voor een professionelere uitstraling. Deelname met een elektrische mountainebike is toegestaan. Surf voor meer informatie naar www.fcbrabantia.nl 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief