Dick Jaspers ontvangt de felicitaties van het Rucphense college na het behalen van zijn vierde wereldtitel driebanden in oktober van dit jaar.
Dick Jaspers ontvangt de felicitaties van het Rucphense college na het behalen van zijn vierde wereldtitel driebanden in oktober van dit jaar. (Foto: Corine Roks)

Dick Jaspers in race voor titel Sportman van het Jaar

  Algemeen,Nieuws

SINT WILLEBRORD - Biljartvirtuoos Dick Jaspers uit Sint Willebrord is in de race voor de titel Sportman van het Jaar. Samen met nog zestien mannelijke sporters maakt hij kans om komende maand te worden gekozen.


Op de lange lijst van kandidaten staan naast Dick Jaspers verrassende namen als schaker Anish Giri en kickbokser Rico Verhoeven. De vakjury brengt de 'longlist' terug tot drie kandidaten, waarvan de namen op 2 december bekend worden gemaakt. Voor de titel Sportvrouw van het Jaar komen op dit moment nog veertien vrouwen in aanmerking. De lijst voor de titel Coach van het Jaar telt eveneens veertien kandidaten. Negen teams dingen mee naar de titel Sportploeg van het Jaar. Op de lijst voor de titel Paralympisch Sporter van het jaar staan zes kandidaten, waaronder twee teams. Het Sportgala is op woensdag 19 december in Amsterdam.

Erelijst

Jaspers veroverde in oktober voor de vierde keer de wereldtitel driebanden. Jaspers behaalde in 2000 zijn eerste wereldtitel in het driebanden. Hij herhaalde dat kunstje nog eens in 2004 en in 2011. Jaspers veroverde ook vier keer de Europese titel en schreef vijf keer de wereldbeker op zijn naam. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief