Foto: Addo Sprangers

Vier nieuwe AED's voor gemeente Rucphen

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - De gemeente Rucphen heeft er vier nieuwe AED's bij. Dat hebben burgemeester Marjolein van der Meer Mohr en wethouder Suzanne Breedveld-de Ruiter dinsdag officieel bekendgemaakt.


Twee AED's hebben een plek gekregen in voertuigen van de afdeling Handhaving van de Gemeente Rucphen. "Bij meldingen van calamiteiten zijn onze handhavers vaak als eerste ter plekke, nog vóór de hulpdiensten", weet de burgemeester.  "Met een AED binnen handbereik kan zo nodig heel snel hulp worden gegeven bij reanimatie." Eén AED komt te hangen bij gemeenschapshuis Agora in Rucphen, een andere AED buiten aan de voorzijde van het Rucphense gemeentehuis. "We hebben al een AED in het gemeentehuis",  aldus burgemeester Marjolein van der Meer Mohr. "Met deze extra AED buiten hopen we ook het bedrijventerrein De Nijverhei te kunnen bedienen."

Cijferslot

De komst van de vier AED's staat overigens los van de verdwijning van vijf AED's op verschillende plekken in de gemeente Rucphen afgelopen week. De vier AED's waren reeds besteld. Wel worden alle AED's in de gemeente Rucphen uitgerust met een cijferslot, dit om diefstal te voorkomen.  "De kast van de AED kan dan alleen nog geopend worden met de pincode die een burgerhulpverlener ontvangt bij de melding van een reanimatie" legt Van der Meer Mohr uit. Het gebruik van een cijferslot kan voor enige vertraging zorgen. Het is ondanks dat nog steeds goed mogelijk om de reanimatie binnen zes minuten te starten. Een zogeheten Automatische Externe Defibrillator (AED) kan elektrische stroomschokken geven, waardoor het hart van iemand met een hartstilstand als het ware 'gereset' wordt. Het is belangrijk om bij een hartstilstand meteen te handelen. Als de reanimatie niet binnen zes minuten start en er geen schok met een AED wordt toegediend dalen de overlevingskansen meteen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief