Foto: Addo Sprangers

Petitie leidt tot aanpassing Dorpsstraat in Sint Willebrord

  Algemeen,Nieuws

SINT WILLEBRORD - De Gemeente Rucphen gaat de Dorpsstraat in Sint Willebrord aanpassen. Directe aanleiding hiervoor is de petitie die de gemeente van bewoners mocht ontvangen. De petitie vroeg aandacht voor de bocht Dorpsstraat-Poppestraat, de ligging van de parkeerplaatsen in relatie tot de inritten en de snelheid in de Dorpsstraat.


In 2017 is de Dorpsstraat grondig aangepakt. Nu blijkt echter dat het, door de destijds gekozen inrichting, niet altijd duidelijk is waar een parkeerplek ophoudt en een inrit begint. Ook heeft de bocht Dorpsstraat-Poppestraat tot een incidentele aanrijding geleid. Wethouder René Lazeroms toont zich blij met de input van de bewoners. "In het ontwerp klopte het allemaal, maar soms pakt het in de praktijk anders uit", legt hij uit. "En uiteindelijk gaat het om die praktijk; de veiligheid en het woonplezier van de inwoners staan voorop."

Verbreding bocht
Hoewel de bocht Dorpsstraat-Poppestraat voldoet aan de gestelde eisen, wordt de bocht verbreed met een overrijdbare strook. Het indraaien van de bocht wordt daardoor makkelijker gemaakt, zeker voor het vrachtverkeer dat daar rijdt om de winkels te bevoorraden. Ook worden er borden en palen naar achteren geplaatst.

Parkeerplaatsen

Daarnaast worden er de nodige parkeerstroken in de Dorpsstraat aangepast. Een gehoorde klacht was dat er regelmatig voor uitritten wordt geparkeerd omdat het niet duidelijk is wanneer er sprake van een parkeerplek is en wanneer niet. Om dit op te lossen worden 24 parkeerstroken, waar deze situatie speelt, 60 centimeter ingekort. Hierdoor kan er ook beter worden gehandhaafd op verkeerd parkeren ter hoogte van inritten. Alle genoemde aanpassingen worden in het eerste kwartaal van 2019 doorgevoerd.

Snelheidscontroles

Voor wat betreft klachten over te hard rijden in de Dorpsstraat door weggebruikers maakt de Gemeente Rucphen duidelijk niet bevoegd te zijn om te controleren of te handhaven op de snelheid in deze straat. Dit punt uit de petitie ligt volgens de Gemeente Rucphen dan ook bij de politie.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Interieurverzorgster

Oudenbosch

Medewerker Bloedafname

Etten-Leur

Bewindvoerder m/v

Bergen op Zoom en Tilburg

Medewerker inpakafdeling

Baarle-Nassau

Touringcarchauffeurs m/v

zowel binnen- als buitenland

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief