Foto: Charles van Campenhout

Biljarter Dick Jaspers staat deel prijzengeld af voor opleiding jeugd

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Biljartgrootheid Dick Jaspers heeft de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) toegezegd een deel van zijn prijzengeld af te staan de opleiding voor jonge spelers.


De nummer één van de wereld én regerend wereldkampioen voelt zich hiertoe mede verplicht omdat er meer grote toernooien met verhoogd prijzengeld zijn gekomen, zo meldt de KNBB op haar website. De biljartbond noemt het een 'prachtig gebaar' dat de succesvolle biljartvirtuoos uit Sint Willebrord op deze manier wil bijdragen aan een gezonde toekomst voor het driebanden.

Hoogtepunt

Jaspers werd afgelopen jaar voor de vierde keer wereldkampioen driebanden. Hij beschouwt die prestatie als het als hét sportieve hoogtepunt van 2018. "Vooral dan de manier waarop ik de titel heb behaald, in de slotfase met penalty's", zo maakt hij in een interview met de KNBB duidelijk. De explosieve groei van prijzengelden het afgelopen jaar maakt volgens Jaspers dat er nóg harder getraind wordt door de top driebanden spelers. "De motivatie is groot bij iedereen", stelt hij. "De effecten zijn in ieder geval dat er heel veel beweging is momenteel, en dat is wat we willen."

Balans

Zijn indrukwekkende reeks successen vorig jaar ten spijt meldt Jaspers geen bijzondere doelen voor 2019 te hebben. Volgend de biljarttopper uit Sint Willebrord probeert hij altijd een goede balans te vinden tussen zo hoog mogelijk presteren en ook van het leven te genieten. "Ik neem mijn sport en ambities serieus en ik leg de lat behoorlijk hoog voor mezelf. Dat past wel bij me, maar ik ben ook voorzichtig met verwachtingen tegelijkertijd", legt hij uit aan de KNBB. "Ik denk er allemaal niet zoveel aan om eerlijk te zijn met al die doelstellingen en zo." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief