Beeld van de Sprundelse processie in september.
Beeld van de Sprundelse processie in september. (Foto: Corine Roks)

Extra aandacht voor Sprundelse processie

  Algemeen,Nieuws

SPRUNDEL - In Ut Gebouwke van Heemtuin Rucphen zijn vanaf komende zondag voor het eerst ook beelden te zien van de Sprundelse processie van 30 september 2018. Deze zijn beschikbaar gesteld door Beleef Sprundel en de werkgroep De Geheimen van de Rozenkrans, zo meldt Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen.

Tijdens de negen extra zondagopenstellingen van 13.00 uur tot 16.00 uur die tot en met Tweede Paasdag nog plaatsvinden, worden die beelden bij voldoende belangstelling gedraaid.

Samenwerking

Tijdens de openingstijden tot en met Tweede Paasdag is in Ut Gebouwke van de Heemtuin ook de religietentoonstelling met de nadruk op processies te zien. Heemkundekringen Swerter Scive uit Schijf en Onder Baronie en Markiezaat uit Sprundel, Beleef Sprundel en De Geheimen van de Rozenkrans uit Sprundel hebben hiertoe materialen beschikbaar gesteld. De tentoonstellingen religie zijn in regionaal verband opgezet in samenwerking met Landstad De Baronie, Erfgoed Brabant, De Van Goghkerk in Etten-Leur en De Weeghreyse in Rijsbergen. Hiernaast kan tot en met Tweede Paasdag de maretakroute nog worden gewandeld.

Openingstijden

De heemtuin is in deze winterperiode meestal open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Dit mede dankzij de inzet van vrijwilligers en medewerkers van Werkplein-Actief. Bij ziekte van vrijwilligers en bij langdurige neerslag kan dit echter anders zijn. In de periode tot half maart is de Rucphense Heemtuin op normale woensdagen gesloten. Wie twijfelt of de Heemtuin Rucphen op een bepaalde dag en tijd open is, kan het beste vooraf even bellen naar telefoonnummer (0165) 343014 of mailen via het e-mail adres heemtuin@heemtuinrucphen.nl. Daarnaast zijn ook vooraf aangekondigde bezoeken en rondleidingen van groepen mogelijk, in principe alle dagen van de week. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief