Afbeelding
Foto: Pixabay

Vrachtwagenverbod Noorderstraat nog niet aan de orde

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

SPRUNDEL - Eerst moet de omleiding Kozijnenhoek-Industriestraat gereed zijn, dan pas is een vrachtwagenverbod behoudens bestemmingsverkeer op de Noorderstraat aan de orde.

Om te voorkomen dat, vanwege wegwerkzaamheden, het verkeer op korte termijn via verschillende omleidingen richting Sprundel wordt verwezen, is het pas gewenst om een dergelijke verkeersmaatregel te treffen wanneer het alternatief voor het overig vrachtverkeer - het deel van de omleiding Kozijnenhoek-Industriestraat - gereed is. Dat laatste is nog niet het geval. De reconstructie van (een deel) van de Kozijnenhoek en de Industriestraat staat namelijk pas gepland in het tweede kwartaal van dit jaar. Dat schrijft het Rucphense college in reactie op een namens de VVD-fractie geschreven brief door raadslid Johan Suijkerbuijk. Volgens laatstgenoemde is - ondanks genomen maatregelen - de intensiteit van het vrachtverkeer op de Noorderstraat niet afgenomen.

Ontmoedigen

Het college meldt bekend te zijn met de klachten maar, zo maken burgemeester en wethouders ter vergelijking duidelijk, 'bij de Sint Martinusstraat, Bosheidestraat en Achterhoeksestraat is ook pas een vrachtwagenverbod met uitzondering van bestemmingsverkeer ingesteld op het moment dat de Bernardstraat, inclusief de Verlengde Heiakkerstraat, een feit was'. Volgens het college is het echter de bedoeling dat er - na het gereed komen van het deel van de omleiding boven de Sprundelseweg - in de Noorderstraat verkeersmaatregelen worden getroffen die het gebruik ervan te ontmoedigen. Het uitgangspunt is om met de inrichting het gebruik van de Noorderstraat door het vrachtverkeer te beperken, zodat het vrachtverkeer kiest voor de snellere route via de omleiding. Na het gereed komen van de reconstructie Kozijnenhoek-Industriestraat zal als tijdelijke maatregel een vrachtwagenverbod met uitzondering van bestemmingsverkeer worden ingesteld totdat de herinrichting van de Noorderstraat een feit is.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief