Afbeelding
Foto: Gemeente Rucphen

Gemeente Rucphen zet streep door stimuleringsregeling sociaal domein

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Gemeente Rucphen heeft een streep gezet door de stimuleringsregeling sociaal domein. Volgens de Gemeente Rucphen is de regeling niet meer nodig nu haar zogeheten ideeënmakelaars inwoners helpen bij hun initiatieven en ideeën.

Dat laatste heeft een evaluatie van de stimuleringsregeling sociaal domein uitgewezen, zo meldt de Gemeente Rucphen. Op 31 mei 2017 stemde de gemeenteraad in met de stimuleringsregeling sociaal domein. De regeling liep tot het einde van 2018. Doel van de regeling was samen met de inwoners te werken aan zaken die voor hen van belang zijn.

Meedenkkracht

 "Dit doen we niet alleen meer door het verlenen van een eventuele subsidie, maar vooral door meedenkkracht te leveren, door mee te helpen in de communicatie, et cetera", vertelt wethouder Suzanne Breedveld. Deze gedachte én de manier van werken geldt ook voor de ideeënmakelaars met het verschil dat inwoners bij hen met alle ideeën terecht kunnen, ook die buiten het sociaal domein. Volgens de Gemeente Zundert maakt dat het voor inwoners duidelijk en eenvoudig. De ideeënmakelaars denken mee met inwoners, begeleiden en adviseren hen.

Ideeënmakelaars

 Elke inwoner met een idee dat de leefbaarheid of de sfeer in zijn of haar buurt vergroot, kan terecht bij de ideeënmakelaars van de Gemeente Rucphen. Zij ondersteunen, stimuleren en faciliteren bij het uitvoeren van het idee. Ze nemen het idee echter niet over van de initiatiefnemer. Luisteren, de juiste vragen stellen, meedenken en verbindingen leggen, dat is hetgeen de ideeënmakelaars doen. De gemeente Rucphen heeft zeven ideeënmakelaars. De ideeënmakelaars werken samen voor één of meerdere kernen. Voor Rucphen zijn dat Tony Oomes en Marloes Diepstraten, voor Schijf en Sprundel zijn dat Sophia Peeters, Anouk van Pul en Marian Adriaensen, voor St. Willebrord zijn dat Dorith van der Wegen en Cornel Vroman en voor Zegge zijn dat Tony Oomes en Marloes Diepstraten. Contact opnemen kan via het e-mail adres ideemakelaar@rucphen.nl of via telefoonnummer (0165) 349500.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief