Corrie Maas , voorzitter van de Stichting Dorpenomloop Rucphen.
Corrie Maas , voorzitter van de Stichting Dorpenomloop Rucphen. (Foto: René Bruijnincx)

'Samenwerking en gunfactor zorgen voor succes Dorpenomloop Rucphen'

  Algemeen,Nieuws

SINT WILLEBRORD - Samen met voorzitter Corrie Maas van Stichting De Willebrordse Renners praten over de Dorpenomloop Rucphen, betekent een gesprek dat doordrenkt is met namen, feiten en gebeurtenissen uit de rijke wielerwereld van Sint Willebrord, kerndorp van de gemeente Rucphen.


DOOR RENÉ BRUIJNINCX

 "Er zijn drie belangrijke factoren die de organisatie van dit evenement zo succesvol heeft gemaakt", begint de voorzitter zijn verhaal. "Allereerst de grote groep vrijwilligers, daarnaast de sponsoren en donateurs en tot slot de bestuursleden die allemaal een eigen verantwoordelijkheid met een eigen portefeuille hebben". Maas licht toe dat ieder verantwoordelijk is voor de hem toebedeelde taken en dat daar geen discussie over bestaat.

Vrijwilligers

"De groep van meer dan 300 vrijwilligers zorgt er voor dat we ook deze 43ste editie van de Dorpenomloop weer kunnen organiseren", vat de voorzitter het belang van deze groep samen. "Doordat we alle medewerking krijgen en door heel veel vrijwilligers worden geholpen, kunnen we deze UCI-wedstrijd organiseren". Vervolgens benoemt hij met respect en vol trots Jules Engel, verantwoordelijk voor een grote groep verkeersregelaars en motorrijders, de werkploeg van Willebrord Wil Vooruit secretaris Peter Korsmit en Corné Heeren, die als wedstrijdcoördinator een technisch draaiboek van de hele koers uitzet en beheert. "Omdat iedere vrijwilliger ook wielerliefhebber is, kunnen we het ieder jaar weer rond krijgen".

Sponsoring

"Omdat de kosten van een dergelijke wedstrijd behoorlijk in de papieren lopen, moeten we een goede financiële basis creëren", weet Corrie Maas te melden. "We hebben een mooi sponsorplan, waar mensen in feite een pakket kopen tegen een vastgestelde prijs. Die prijs bepaalt vervolgens de tegenprestatie van onze organisatie. Dat is ook wel nodig, want het gaat hier om een professionele UCI -wedstrijd waarbij startgelden en prijzengeld zijn vastgesteld en die we moeten naleven. Gelukkig hebben we ook een grote groep van donateurs die o.a. door Frie Tijs vanuit de organisatie zijn benaderd, en die op vrijwillige basis een bijdrage leveren. In feite betalen zij wat ze kwijt willen, en dragen daarmee ook bij aan de organisatie van de Dorpenomloop Rucphen". Omdat het evenement gratis toegankelijk is geeft de grote groep van donateurs en sponsoren een duidelijk positief signaal af, wat de organisatie nadrukkelijk koestert.

Sportiviteit

Op de dag zelf, zondag 10 maart, draait uiteraard alles om het fietsen. "Er wordt door zo'n 300 jeugdrenners in Sint Willebrord het bekende rondje rond de kerk gereden. De organisatie daarvan is in handen van Willebrord Wil Vooruit. En het hoofdmenu bestaat uit de Dorpenomloop, waar zo'n 200 beroepsrenners strijden om de eerste plaats". Jerrie Maas en Peter Jansen dragen zorg voor de organisatie op de VIP-locatie. De voorzitter geeft ter afsluiting nog aan dat de renners dit jaar weer in alle dorpskernen komen en dat men als toeschouwer - door een strategische keuze te maken - het rennersveld meerdere keren kan zien passeren".

Dorpenomloop Rucphen

Komende zondag vindt de 43ste editie van de Dorpenomloop Rucphen plaats. Surf voor meer informatie naar www.dorpenomlooprucphen.nl 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief