Wethouder Martien de Bruijn van de Gemeente Rucphen.
Wethouder Martien de Bruijn van de Gemeente Rucphen. (Foto: Corine Roks)

'De wielersport zit in ons DNA'

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Martien de Bruijn is wielerliefhebber én wethouder van de Gemeente Rucphen: als geen ander weet hij hoe de Dorpenomloop Rucphen tot de verbeelding spreekt. Sterker nog: hij heeft er als renner zelf twee keer aan mogen deelnemen. "De wielersport zit in ons DNA", zegt hij.


"Met een evenement als de Dorpenomloop Rucphen hebben we in heel Nederland en België een behoorlijk bereik", weet Martien de Bruijn. "Het is echt een internationaal evenement. Daarmee zetten we de gemeente Rucphen flink op de kaart. We zijn dan ook heel blij met de Dorpenomloop. Daarom bieden we als Gemeente Rucphen ook ondersteuning, vooral ook op sportief vlak. De wielersport zit in ons DNA, het past bij de gemeente Rucphen. We zijn er heel trots op."

Klassieker

Dat laatste is hij ook wel een beetje wanneer zijn eigen prestaties als wielrenner ter sprake komen. Twee keer, in 2002 en 2003, deed hij zelf mee aan de Dorpenomloop Rucphen. "Bij de elite en bij de neo-amateurs", licht hij toe. "Voor wielrenners hier is de Dorpenomloop Rucphen dé klassieker. Daar hebben ze het allemaal over. Het is een reden om al vroeg in het seizoen in goeden doen te zijn, zodat je de Dorpenomloop mág rijden. Het is een eer dat je wordt opgesteld namens de wielerclub. Dan moét je er staan. Er zit echt druk op de koers. Sportief gezien is de Dorpenomloop Rucphen een prachtig evenement om aan deel te nemen."

Belangrijk

"Het is niet voor niets dat verschillende oud-winnaars van de Dorpenomloop Rucphen inmiddels bekende beroepsrenners zijn", vervolgt hij. "Het is wel degelijk een opmaat naar topsport." Als wethouder heeft Martien de Bruijn echter zeker zoveel oog voor de breedtesport in zijn gemeente. "In ons sportbeleid willen we de breedtesport stimuleren. Bewegen is immers goed voor je gezondheid en bevordert de sociale contacten. Het thema sport is voor ons hartstikke belangrijk. Dat erkent ook de gemeenteraad. Iedereen moet kunnen sporten en bewegen."

Compleet

"Zo proberen we mensen te stimuleren om bijvoorbeeld de fiets te pakken. Dat faciliteren we met de aanleg van fietspaden. Sportief gezien faciliteren we aan de andere kant wielervereniging Willebrord Wil Vooruit met de aanleg van een wielerbaan die ook kan worden gebruikt als wedstrijdparcours. Het summum van sport is topsport. Dat is het hoogst haalbare. Je bereikt als het ware de top van de piramide. Daar hebben we ook aandacht voor en dat maakt het hele plaatje compleet. Het is heel mooi om dat als echte wielergemeente te kunnen realiseren. Het sluit ook naadloos aan op ons imago als wielergemeente."

Zeker zo lief

Al zijn de andere sporten in de gemeente Rucphen hem zeker zo lief, zo benadrukt Martien de Bruijn. "Het wielrennen is onderdeel van onze historie. Daar zijn we trots op en dat dragen we ook graag uit. Het jaarlijkse internationale jeugdvoetbaltoernooi van Rood-Wit echter heeft eveneens een geweldige uitstraling. Jeugdteams van topclubs uit heel Europa zijn er iedere keer weer present. Vanuit het oogpunt van topsport zijn we ook daar als Gemeente Rucphen heel trots op. Uiteindelijk echter gaat het ons vooral om het bewegen, de gezondheidsbevordering en de sociale contacten die mensen aan sport overhouden. Door zelf te doen en door bij te dragen aan een evenement. Het brengt leven in de brouwerij en dat is van belang voor de hele gemeenschap."

Dorpenomloop Rucphen

Deze zondag vindt de 43ste editie van de Dorpenomloop Rucphen plaats. Surf voor meer informatie naar www.dorpenomlooprucphen.nl 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief