De burgemeester rijkt de lintjes uit aan de mannen.
De burgemeester rijkt de lintjes uit aan de mannen. (Foto: Alexander Vingerhoeds)

Koninklijke lintjes voor Rucphense brandweerlieden

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van de Gemeente Rucphen heeft zaterdagavond Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan de Rucphense brandweerlieden Corné Hendrikse en Marcel Roovers. Zij mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.


De lintjes werden uitgereikt tijdens de jaarlijkse bindingsavond van de vrijwillige brandweer van het korps Rucphen in de Skidôme (de Nederlandse Alp) aan de Baanvelden in Rucphen.

Reorganisatie

Beide brandweerlieden hebben gedurende vele jaren deel uitgemaakt van de vrijwillige brandweerorganisatie, aanvankelijk van de gemeente Rucphen. Na de reorganisatie van de brandweerorganisatie van de brandweer Midden en West-Brabant zetten zij hun vrijwilligerswerkzaamheden voort onder de noemer cluster Zuid, post Rucphen. Cor Hendrikse diende 20 jaar lang bij de vrijwillige brandweer, Marcel Roovers maar liefst 28 jaar.

Corné Hendrikse

Corné Hendrikse kwam op 1 september 1998 in dienst als vrijwilliger bij de brandweer van korps Rucphen. Omdat hij ook overdag voor de brandweer beschikbaar was, was hij bijna altijd van de partij bij een alarm of een uitruk. Een aantal jaren geleden werd hij fulltime brandweerinstructeur in Rotterdam. De kennis die hij daar opdeed deelde hij vaak met het korps Rucphen waar hij, net als Marcel Roovers, oefenleider was. Onlangs gaf Hendrikse te kennen dat zijn drukke baan niet langer valt te combineren met zijn werkzaamheden voor de vrijwillige brandweer. Reden om per 1 maart zijn taken bij het korps officieel neer te leggen.

Marcel Roovers

De brandweercarrière van Marcel Roovers begon op 1 september 1988 bij de bedrijfsbrandweer van Defensie, het zogeheten mobilisatie complex in Rucphen. Op 1 september 1990 begon hij als vrijwilliger bij brandweer Rucphen. Naast manschap was hij ook chauffeur pompbediener. Een aantal jaren later nam hij ook de functie van oefenleider op zich. Marcel Roovers was altijd bereid om te helpen als er een oefening uitgezet moest worden. Zijn kennis als medewerker opleiden bij het cluster West heeft hij dan ook altijd gedeeld met de collega's. Hoewel hij op 31 december 2018 is gestopt als vrijwillige brandweer, blijft hij vanuit zijn beroepsfunctie in cluster West toch nog nauw betrokken bij de vrijwillige brandweer van Rucphen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief