Foto: Henry Kuijpers

Eerbetoon aan Ruchpense wereldtoppers

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Op de Mondial 2019 werden liefst vijf leden van De Vogelvrienden Rucphen wereldkampioen. Tijdens een ledenvergadering, afgelopen zondag in Agora, werden zij door hun club gehuldigd.


De wereldkampioenschappen vonden in januari plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Daar waren toen ruim 25.000 siervogels uit 46 landen bijeen. Zij streden, naar soorten en kleurslagen over zo'n duizend categorieën verdeeld, om de titels. Omdat het WK in Nederland plaats had was De Vogelvrienden met 10 leden, kwekers en houders, vertegenwoordigd. Toon Jongenelen werd driemaal kampioen: bij de Crestted Melanine met 94 punten, bij Crestbred Melanine met 93 punten en bij Crest Liptogroom stam met 367 punten. Bij 'yarrelsijs x putter stam' won Henry Kuijpers met 378 punten en Walter Valentijn met zijn groenstuit dwergpapegaai stam met 368 punten. Bij de enkelingen was de zege voor Ad Hellemons met een woestijnvink trompet, 92 punten, en voor Toine Aarssen met een gele kanarie, 92 punten. Op de foto v.l.n.r. Toine Aarssen, Toon Jongenelen, Henry Kuijpers, Ad Hellemons en Walter Valentijn.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

bezorger

rijsbergen

(vakantie) bezorgers

Dussen Giessen Rijswijk Werkendam Veen

Medewerker

Werkendam

Medewerker (auto’s en techniek)

Zundert

verpleegkundige

weert

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief