Foto: Pixabay

Rucphense schoolteams voetballen om wisselbeker

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor de jongens en meisjes van de groepen zeven en acht van de basisscholen uit de gemeente Rucphen staat weer op de agenda. De teams treffen elkaar op woensdagmiddag 3 april bij voetbalclub RSV op sportpark de Molenberg in Rucphen.


De wedstrijden beginnen om half 2 en tegen half 6 is de prijsuitreiking. De deelnemende scholen bij de jongens zijn: Mariadonk uit Zegge, De Vindplaats uit Schijf (2 teams), De Heilinde uit St.Willebrord (2 teams), Vinkenbos uit Sprundel (3 teams), St. Martinus uit Rucphen en 't Palet uit Rucphen. Bij de meisjes levert basisschool Vinkenbos, naast de deelname van Mariadonk, St. Martinus Rucphen en de Heilinde, 2 teams.

Poules

De teams bij de jongens zijn ingedeeld in 2 poules. De meisjes spelen in 1 poule. Er wordt een halve competitie gespeeld met daarbij een directe winnaar bij de meiden. Vanwege de 2 poules bij de jongens wordt daar nog een heuse finale gespeeld tussen de nummers 1 van beide poules. De wedstrijden duren tien minuten. De uiteindelijke winnaars mogen meedoen aan de volgende ronde, die op woensdagmiddag 15 mei gespeeld wordt. In deze ronde strijden de winnaars samen met de winnaars van de toernooien uit Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Oud Gastel, Dinteloord, Klundert, Tholen en Zevenbergen om het kampioenschap van regio 2 uit district Zuid-I van de KNVB.

Penaltyschieten

Na afloop van de wedstrijden in Rucphen is er ook nog het gebruikelijke penaltyschieten. Dit wordt een afvalwedstrijd: wie mist ligt eruit, wie scoort gaat verder. Een afgevaardigde van het gemeentebestuur reikt de prijzen uit. Hij brengt voor de winnende teams de gemeentemedaille mee. Voor hen heeft de organisatie een wisselbeker ter beschikking gesteld. Bij het penaltyschieten is er een prijs voor de nummers 1, 2 en 3. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief