Foto: René Bruijnincx
FOTOALBUM

Steunpunt Antoniushof viert 15-jarig bestaan

  Algemeen,Nieuws

SCHIJF - De bewoners, bezoekers, vrijwilligers en staf van het steunpunt in Schijf vierden afgelopen week het 15-jarig bestaan. Een reden voor wethouder Suzanne Breedveld om hen allen te feliciteren met dit derde lustrum en hen nog vele goede jaren toe te wensen.


Het was de wethouder niet ontgaan dat er tussen de aanwezigen ook nog drie bewoners van het eerste uur waren: de dames Van Oers, Van Dijk en Balemans . Ze wonen er al vanaf het begin. Alle aanwezigen droegen dezelfde boodschap uit: het steunpunt Antoniushof is voor velen uitgegroeid tot een niet meer te missen punt van thuiskomen.

Hart van het dorp

Het steunpunt is letterlijk het hart van het dorp. "Er wordt hier samen gegeten en er is voor mensen met een zorgindicatie dagverzorging. Maar we zorgen ook voor beweging, spel en er is regelmatig op woensdag een woord- en communieviering", vat Marijke van den Broek de activiteiten samen. "Het team bestaat uit Marina Janssen, Patricia Ladage, Carien Heijnen en Malou de Vugt. Zij worden geholpen door zo'n tien vrijwilligers die hier al jaren behulpzaam zijn. Sommigen doen dat al vanaf de opening van het steunpunt".

Netwerk

Tijdens de receptie waren er ook vertegenwoordigers van de KBO en Kerk en Samenleving aanwezig. Jack Martens van de KBO verwoordde op heldere wijze hoe belangrijk het steunpunt voor de ouderen in Schijf is: "Doordat we met elkaar samenwerken hebben we al veel bereikt en het gebruik maken van elkaars netwerk verstevigt die band. Uiteindelijk heeft dat het succes van Antoniushof gebracht". Hij verwees ook nog naar de woningen zelf. "De vraag is vele malen groter dan het aanbod. En de wens om uit te breiden is begrijpelijk, maar in de huidige situatie niet realistisch". Martens vatte de functie van het steunpunt mooi samen als plaats van ontmoeting waar mensen dingen met elkaar delen.

Feestweek

Voor bewoners en bezoekers was er de afgelopen week een heuse feestweek. "Maandagochtend presenteerden leerlingen van de basisschool het feestprogramma. Er was op die dag ook verrukkelijke 'high-tea', en als klap op de vuurpijl had de Heemkundekring voor foto's van het kerkdorp gezorgd, waardoor er heel wat herinneringen werden opgehaald", wist een van dames te melden. "Afgelopen woensdag was er een speciale woord- en communieviering en een optreden van Steun Vast", vulde Marijke van den Broek, coördinator steunpunten en dagverzorging van de gemeente Rucphen aan. Bij Steun Vast laten personeel en vrijwilligers van de vier steunpunten zich van hun meest creatieve kant zien. "En daardoor is de samenwerking tussen al die mensen hechter geworden".

Nog meer feest

"Omdat dit jaar de steunpunten Antoniushof, St. Janshof  en Schuitvaart in de gemeente Rucphen respectievelijk hun 15-, 20- en 30-jarig bestaan te vieren hebben, gaan we met alle bewoners, gebruikers, vrijwilligers en staf naar de Beekse Bergen", licht Marijke van den Broek toe. Na de achterliggende feestweek kan iedereen zich dus verheugen op nog een feestje.

BIJDRAGE RENÉ BRUIJNINCXDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures