Afbeelding
Foto: Gemeente Rucphen

'Aardbeienrotonde' in Sprundel officieel geopend

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

SPRUNDEL - Wethouder René Lazeroms van de Gemeente Rucphen heeft donderdagmiddag de officiële opening verricht van de 'aardbeienrotonde' aan de Ettenseweg-Bredasebaan in Sprundel. Een toepasselijk moment met het oog op het begin van het aardbeienseizoen.

De inrichting is verzorgd door Van den Broek Bestratingen en Aardbeienterras De Dieperij in Sprundel. Op de rotonde zijn drie grote, kunstzinnige aardbeien geplaatst als uithangbord voor het naastgelegen aardbeienbedrijf van de familie Lauwrijssen. De kunstwerken zijn omgeven door toepasselijke bestrating.

Beleid

De rotonde in Sprundel is in oktober vorig jaar officieel geadopteerd door Maatschap Adrie en Marian Lauwrijssen en door Van den Broek Bestratingen. De ondernemers klopten zelf bij de Gemeente Rucphen aan met het verzoek tot adoptie. Een beleid dat in 2013 in het kader van de bezuinigingen door de Gemeente Rucphen in het leven werd geroepen en inmiddels is uitgegroeid tot een enorm succes. Alle rotondes binnen de gemeente Rucphen zijn hiermee inmiddels verzekerd van een karakteristieke aankleding.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief