Oud-voorzitter Corné Arnouts (links) en de huidige voorzitter van TV RICO, Cor Leijs (rechts): 'Alle puzzelstukjes vielen in elkaar'
Oud-voorzitter Corné Arnouts (links) en de huidige voorzitter van TV RICO, Cor Leijs (rechts): 'Alle puzzelstukjes vielen in elkaar' Foto: Corine Roks

TV RICO heeft eindelijk weer eigen tennispark

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - De tennisbanen aan De Binnentuin van TV RICO werden afgelopen zaterdag ingewijd tijdens de start van de competitie. Met man en macht werd aan de vooravond van deze wedstrijden gewerkt om het splinternieuwe tennispark in gereedheid te brengen. Een project waar de eigen leden collectief de schouders onder hebben gezet; een top staaltje teamwork.

"We hebben behoorlijk wat knowhow onder onze leden op het gebied van de bouw. Met een bouwploeg van een kleine dertig leden is dit clubgebouw een feit", waarbij voorzitter Cor Leijs met gepaste trots een rondleiding geeft.

Terras

Al snel blijkt dat inderdaad alle interne kennis en vakmanschap is ingezet. Zoals het steigerhouten plafond, dat als beeldelement zich herhaalt in het interieur, gerealiseerd door handige leden. "Voor het technische werk kwamen onze relaties uit de bouwwereld goed van pas", vult de voorzitter aan. Blikvanger van het clubgebouw is de glazen wand met uitzicht op de vier tennisbanen, gescheiden door een gezellig terras dat op deze zaterdagmorgen vol zit.

Stroef

Ook oud- voorzitter Corné Arnouts is onder de indruk van het resultaat. Op 6 november 2017 vond, na een uitzichtloze toekomst voor de bouw van een nieuw tennispark, een bestuurswisseling plaats. Na de onvermijdelijke sloop van de vertrouwde stek aan de Noorderstraat in Sprundel in 2017, door de aanleg van het omleidingstraject, moest de club noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie. Dit proces verliep erg stroef; de moeizame zoektocht naar een geschikte locatie, de beschikbare financiële middelen en het politieke klimaat van de gemeente Rucphen waren hier debet aan. "We zaten als bestuur helemaal vast. Maar gelukkig bleven de leden in creatieve oplossingen geloven. Een nieuw bestuur stond op, en niet snel daarna ging er binnen politiek Rucphen een andere wind waaien", laat Arnouts weten.

Buitensport

Hiermee doelend op het nieuwe coalitieakkoord dat tennis toevoegt aan de nota buitensport. De tennisclub kreeg recht op een basisvergoeding, een investering met een eenmalig karakter. "Deze politieke twist en de beloonde zoektocht naar investeerders hebben tot dit resultaat geleid. De inzet van Cor Leijs is hierbij heel bepalend geweest, hij krijgt mensen enthousiast", vult de oud- voorzitter aan.

Commissies

Na diverse locaties komt het oude midgetgolfterrein naast sporthal De Vijfsprong in beeld voor het nieuwe tennispark. "Alle puzzelstukjes vielen in elkaar. Een mooie groene locatie, toegewezen door de gemeente Rucphen, met gemeentelijke bijdrage voor de aanleg van banen, kleedkamers en wasgelegenheid", aldus Leijs. Inmiddels hebben diverse leden hun certificaat sociale hygiëne behaald, en kunnen de bardiensten worden ingeroosterd. Met het nieuwe tennispark zijn er ook frisse commissies opgestaan, zoals nieuwe competitie- en toernooien commissies.

Officiële opening

De tennisclub kijkt uit naar een druk seizoen. Zo staat het Krieken- toernooi op stapel, een open toernooi, het RICO 45+ toernooi en de clubkampioenschappen. "En speciaal voor de jeugd op Eerste Paasdag een open dag", vult Leijs aan. "En oud-leden zijn van harte welkom tijdens de weekeinden het tennispark te bezoeken".  Op 8 juni staat de officiële opening gepland, een tennisduel tussen de wethouders Martien de Bruijn en René Lazeroms. Aansluitend volgt een receptie voor genodigden en relaties. "En in de avond een feestavond voor de leden, om een kroon op ons werk te zetten", besluit de voorzitter.

BIJDRAGE CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief