Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Afronding herstructureringsprojecten Sint Willebrord en Zegge

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

SINT WILLEBRORD - Thuisvester heeft in de gemeente Rucphen de laatste jaren in zowel Zegge als Sint. Willebrord een aantal oude woningen gesloopt. Hiervoor in de plaats zijn nieuwbouwwoningen neergezet. Hiermee is de herstructurering van genoemde dorpskernen voltooid.

Eind 2017 zijn de woningen gesloopt aan de Leeuwerikstraat, Hendrikstraat en Wilhelminastraat in Sint Willebrord en de woningen in de Bergstraat in Zegge. In februari 2018 is gestart met de bouw van 32 sociale huurwoningen. Hiervan werden 24 woningen gerealiseerd in St. Willebrord en acht in Zegge. Deze nieuwbouwwoningen zijn opgeleverd als een zogenaamde nul-op-de-meterwoning (NOM). Dat betekent dat de woning bij een gemiddeld huishouden net zoveel energie opwekt als ze verbruikt. Begin mei worden de woningen in Zegge opgeleverd.

Eigentijds

 "In de gemeente Rucphen werken we aan een prettige woonomgeving voor onze inwoners. Dat doen we samen met anderen. Thuisvester is een belangrijke samenwerkingspartner voor ons. Met sloop en nieuwbouw van deze woningen, beschikken we weer over moderne en eigentijdse woningen. De woningen zijn duurzaam gebouwd, iets wat past bij deze tijd", aldus wethouder de Bruijn. Ook directeur-bestuurder Pierre Hobbelen van Thuisvester toont zich tevreden. "Met de oplevering van deze woningen ronden we de herstructurering binnen deze gemeente af en zijn we erg blij dat we de nieuwe huurders mogen verwelkomen. We wensen hen veel woonplezier en geluk toe in de toekomst."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief