Tim Mathijssen en Antheno Pinxteren bereiden zich samen met hun trainers voor op het toernooi.
Tim Mathijssen en Antheno Pinxteren bereiden zich samen met hun trainers voor op het toernooi. Foto: Corine Roks

Eerste lustrum voor Rood-Wit U10 Tournament

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

SINT WILLEBRORD - Het aftellen is begonnen voor de vijfde editie van het Rood- Wit U10 Tournament dat op zaterdag 1 en zondag 2 juni gaat plaatsvinden op Sportpark 'De Gagelrijzen' in St. Willebrord. Internationale toptalentjes van clubs als Tottenham Hotspur, Liverpool FC en Inter Milan zijn het eerste weekend van juni te gast in Sint Willebrord om met hun team de felbegeerde bokaal in de wacht te slepen. Een uniek voetbalevenement voor de jeugdselectie van de toonaangevende clubs die voor dit doel graag naar Brabant afreizen.

Nieuw tijdens dit lustrum is het regionaal talententeam ( TechnoSelect Talents), een selectieteam dat is samengesteld uit de beste spelertjes uit het kwalificatietoernooi, dat op paaszaterdag plaatsvond. Tijdens dit toernooi hebben twee amateurteams (U11/U10) uit de regio zich geplaatst voor het U10 Tournament. Het zijn de jonge voetballers van BSV Boeimeer en SAB Breda die het gaan opnemen tegen de (inter)nationale clubs. Ook een team uit eigen poel gaat het duel aan met de topclubs, te weten het elftal JO11 van Rood- Wit.

Verdediger

De 11-jarige speler Tim Mathijssen over de aanloop naar de wedstrijden:" Voor mij wordt het de eerste keer dat ik aan het U10 Tournament deelneem. Mijn positie op het veld is links midden, links achter. Ik ben een echte verdediger, en zal tijdens deze wedstrijden heel hard moeten werken". Trainer van de middenvelder, Roger Mathijssen knikt bevestigend. "De competitietrainingen zijn voorbij, maar wij gaan door met de trainingen. We leggen de focus op techniek, vooral op verdedigen in plaats van aanvallen. Als je ziet hoe die mannen van de topclubs het spel lezen, ze zien precies wie er vrijstaat om de aanval in te zetten. Die jongeren trainen vijf keer per week en houden zich zelfs aan voedingsregels. Zo ontvangen de gastgezinnen, waar de spelers worden gehuisvest, voedingsschema's en is snoep een uitzondering". Dit jaar logeren de spelers van KKA Gent en Club Brugge bij gastgezinnen, de overige clubs worden ondergebracht in hotels.

Uitdaging

Keeper van JO11, Antheno Pinxteren, heeft er ook zin in. "Dit wordt mijn derde jaar. Op mijn negende was ik tweede keeper. Heel spannend! De zoon van Kluivert speelde mee, en Patrick was er ook". De jonge keeper heeft onlangs de gemeentelijke penaltybokaal in de wacht gesleept en kijkt uit naar het U10 Toernooi. "Krijg ik lekker veel ballen, een prima uitdaging voor een keeper".

Leider van het elftal, Antonie Pinxteren bevestigt de komst van Tiki Taka Touzani, een freestyle straatvoetballer, enorm populair op Youtube. Over de aanwezige clubs vermeldt hij: "Dit jaar nieuw Inter Milan, waar voorheen de Italiaanse club Juventus stond, SL Benfica uit Portugal en Zenit St. Petersburg. Ook nationaal hebben we topclubs in huis als AJAX Amsterdam, PSV Eindhoven, Feyenoord, NAC Breda en FC Utrecht. In totaal strijden 24 clubs om de titel, en de ervaring leert dat de spelers erg gedreven zijn".

"Spelers met een winnaarsmentaliteit, die hebben ze nodig in het topvoetbal", vult de trainer aan. "Maar wij zetten in op beleving. Dat we onze jonge spelers zo iets unieks kunnen bieden, is een ervaring voor het leven".

Sponsors

Dat de clubs zich spontaan aanbieden bevestigt de populariteit van het Willebrordse Rood-Wit-evenement op de kalender van het betaald voetbal. Een ontwikkeling die niet onopgemerkt blijft bij de sponsors, die dit grootse evenement mogelijk maken. Nieuw dit jaar is de locatie van de luxe VIP tent, op het D- veld, inclusief muziekpodium, met uitzicht op het C- veld waarop de finale wordt gespeeld.[l]

Surf voor meer informatie en kaartverkoop naar www.roodwittournament.nl

BIJDRAGE CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief