Foto: Corine Roks

Deel Sint Janstraat in Sprundel opnieuw op de schop

  Algemeen,Nieuws

SPRUNDEL - De Sint Janstraat in Sprundel is in 2017, met een uitloop in 2018, grondig aangepakt Het westelijk deel is hierbij  ingericht als 30 km/u zone en het oostelijk deel is voorzien van geluidsreducerende stenen. Dat laatste is volgens de Gemeente Rucphen niet naar behoren gebeurd. Daarom worden de rijbaan en de fietsstroken tussen de Schuurkerkstraat en de Ettenseweg opnieuw opgebouwd en bestraat. 


Voor het wegdek zijn destijds speciale stenen gebruikt waardoor de banden van de auto's die er overheen rijden minder geluid produceren. Ze zorgen dus voor een stillere en fijnere woonomgeving. Daardoor hoeven minder woningen geïsoleerd te worden.  De Gemeente Rucphen en de aannemer hadden nog geen ervaring met dit nieuwe product. Na onderzoek is gebleken dat de stenen en de onderlaag anders aangebracht hadden moeten worden. Om dit te herstellen, wordt de onderlaag gedeeltelijk verwijderd en opnieuw opgebouwd. Hierna wordt de weg opnieuw bestraat. De weg komt hierbij iets lager te liggen waardoor het hoogteverschil met de goot verwaarloosbaar wordt. De werkzaamheden starten direct na de bouwvak en duren volgens de Gemeente Rucphen maximaal vier maanden. 

Herstelwerkzaamheden

Naast het opnieuw aanleggen van het wegdek, verandert de inrichting van de Sint Janstraat nauwelijks. De huidige wegversmallingen in het oostelijke deel worden vervangen door wegversmallingen die de gemeente, indien nodig, tijdelijk kan verwijderen. Dit is handig bij, onder andere, wielerevenementen.  Ook pakt de Gemeente Rucphen de beplanting aan en wordt in de rest van de straat een aantal kleine verzakkingen hersteld. Niet alle bomen en struiken hebben de droogte van vorige zomer en de stormen van de winter overleefd en dat zorgt nu voor een wat kale aanblik. Dit wordt hersteld, maar daarbij moet rekening worden gehouden met het juiste seizoen. Komend najaar worden de nieuwe bomen en struiken aangeplant. 

Bereikbaarheid

Omdat alleen het wegdek en de fietsstroken(tussen de goten) opnieuw worden aangelegd, blijven woningen en winkels via het trottoir, te voet, bereikbaar. De bewoners aan de Sint Janstraat worden door de aannemer geïnformeerd over de precieze planning van de werkzaamheden zodra deze bekend is. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief