Blije gezichten op de nieuwe wielerbaan van WVV.
Blije gezichten op de nieuwe wielerbaan van WVV. (Foto: Corine Roks)

Willebrord Wil Vooruit eindelijk eigen parcours

  Algemeen,Nieuws

SPRUNDEL / RUCPHEN - Een laatste rondje door de polder van Sprundel voor de rennertjes van Willebrord Wil Vooruit (WWV) uit Sint Willebrord om vervolgens koers te zetten richting Baanvelden. Want daar worden ze opgewacht met (kinder)champagne, confetti en een luid applaus op het splinternieuwe parcours aan De Binnentuin. Een lang gekoesterde wens van WWV wordt op deze zomerse dinsdagavond eindelijk vervuld.


De club heeft wel veel geduld gehad want het idee voor een eigen parcours dateert al uit de jaren '70. Een baan waarop de jonge wielrenners hun talent kunnen ontwikkelen, iets dat de laatste tien jaar op de openbare weg in het buitengebied van Sprundel plaatsvond.

Trainingsavond

Tot deze legendarische trainingsavond waarop de rennertjes nietsvermoedend in de Hogestraat in Sprundel verzamelen. Al snel worden zij verrast door de aanwezige menigte en feestelijke stemming. De burgemeester, Marjolein van der Meer Mohr, is ook van de partij.

Verkeersregelaars

Zij roept op tot een groot applaus voor de verkeersregelaars die deze trainingsavonden in goede banen hebben geleid. Verkeersregelaar Miranda Hermans uit Sint Willebrord over het peloton: "Ik neem mijn petje af voor de jeugd. Ze rijden een rondje of twintig en dat elke dinsdag- en donderdagavond". Sinds een jaar of vier staan verkeersregelaars aan het parcours opgesteld, een taak die voorheen door de ouders werd vervuld. En dat zorgde soms voor conflicten met de weggebruikers. "Als verkeersregelaar heb ik hier nooit iets vervelends meegemaakt. Het verkeer kan tijdens de trainingen gewoon op het parcours, mits het met de stroom meerijdt", bevestigt Hermans. Wout Siemons is als verkeersregelaar ook van de partij. "Elke trainingsavond. Eén keer was ik te laat, toen belde de grote baas me uit mijn powernap", lacht hij.

Bedankbord

Dat WWV de medewerking van de buurt erg waardeert blijkt wel uit het bedankbord dat zij hebben geplaatst in de Puinbroekstraat. Een fotomoment mag hier niet ontbreken. Na een paar afscheidsrondjes zet het peloton koers naar De Binnentuin om vervolgens de training op het nieuwe asfalt te hervatten. En dat is even wennen, voor renners en publiek. Maar op de voetgangersbrug kunnen de wielrennertjes, die in een soort achtvorm rijden over het 1780 meter tellende parcours, goed worden gevolgd. De 6-jarige Dean Janssen uit Hoeven neemt na twee rondjes even pauze. "Hij gaat wel een beetje stijl", merkt Dean op. Hiermee doelt hij op de verhoging waar hij in de klim een tandje bij moet zetten. "Maar wel heel leuk. Ik ga hier ook een keertje met papa oefenen".

Wielercarrière

En die blijkt ook lid te zijn geweest van WWV. "Ik was destijds een jaar of veertien. De keuze voor deze club lag daarom voor de hand", laat zijn vader, Danny Janssen (33), weten. De lat leggen de jeugdige leden hoog. Allen hopen ooit kampioen te worden en mogelijk als prof door te stromen, hetgeen binnen de cultuur van WWV geen uitzondering is. Talent en ambitie krijgen hier het fundament, de basis voor een internationale wielercarrière. Voor deze jonge renners is de weg ernaartoe nu letterlijk strak geplaveid.

BIJDRAGE CORINE ROKS

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

operators gezocht!

Ulicoten

Verkoopster

Bergen op Zoom

Bokstrainer

Hilvarenbeek / Tilburg

productiemedewerker

Raamsdonksveer

Onderhouds-/storingsmonteur

Heijen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief