Foto: Pixabay

Informatieavond 'Pubers, verleidingen en opvoeden' in Sprundel

  Algemeen,Nieuws

SPRUNDEL - Opvoeders met kinderen tussen de 13 en 18 jaar oud komen regelmatig voor vragen te staan. Zeker met alle verleidingen die voor pubers op de loer liggen. Samen met verschillende verenigingen en organisaties houdt de Gemeente Rucphen deze woensdagavond daarom een informatiebijeenkomst 'Pubers, verleidingen en opvoeden' in Café de Coop aan de St Jansstraat 31 in Sprundel.


Wat doe je wanneer je puber van alles uit wil proberen? Zoals alcohol drinken, een joint roken of lachgas gebruiken. Waar stel je grenzen? Wat als er bij vrienden andere regels gelden dan thuis? Tijdens de informatieavond 'Pubers, verleidingen en opvoeden' komen deze en andere onderwerpen aan bod.   

Preventie

"De avond wordt gehouden vanuit het oogpunt van preventie", legt wethouder Suzanne Breedveld uit. "Veel ouders hebben moeite om zaken bespreekbaar te maken. Er is soms bijna een soort handelingsverlegenheid. Via de informatieavond proberen we ouders handvatten te geven om met hun kinderen een gesprek te voeren over het gebruik van alcohol, softdrugs en lachgas. Zeker zo belangrijk is hoe andere ouders tegenover het gebruik daarvan staan.  Ook dat komt aan bod".

Behoefte

Volgens de wethouder is de behoefte aan de informatiebijeenkomst groot.  "SV Sprundel zelf is met de vraag gekomen. Samen met Scouting Sprundel heeft de club ook folders verspreid. Om de informatieavond zo laagdrempelig mogelijk te houden, hebben we bewust voor De Coop gekozen als locatie. Sprundel is nu een soort proeftuin voor deze bijeenkomst. Bij succes willen we dit initiatief ook verder uitrollen naar de andere kerkdorpen".  

Interactief

De gratis toegankelijke informatieavond start woensdag om 19.30 in Café de Coop. Het programma bestaat uit korte presentaties. Acteurs van Helder Theater spelen, in een interactief spel, situaties van thuis na. Er wordt aandacht besteed aan alcohol en feestjes thuis, maar ook aan softdrugs en het gebruik van ballonnetjes lachgas. Er is voldoende ruimte voor vragen van de ouders. De avond eindigt om 21.15 uur.  Gemeente Rucphen, Politie, Bureau Halt, Novadic Kentron, Helder Theater, voetbalvereniging SV Sprundel en Scouting Sprundel organiseren samen deze bijeenkomst.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief