Foto: Addo Sprangers

Vestiging migrantenhotel op locatie De Partijhal lijkt van de baan

  Algemeen,Nieuws

SINT WILLEBRORD - Investeerder Vincent Omer Dasguney zet een streep door de plannen voor een migrantenhotel op de locatie van De Partijhal in Sint Willebrord. Zware bedreigingen zouden ten grondslag liggen aan dat besluit.


Dat blijkt uit een interview met de investeerder in BN/ DeStem. Samen met het Roosendaalse uitzendbureau All-In Flex had Dasguney het plan opgevat voor de realisatie van een multifunctioneel complex in Sint Willebrord waar migranten zouden kunnen wonen en recreëren. Het initiatief, dat de naam Hotel Ada kreeg, mocht echter op een weinig enthousiast onthaal door omwonenden rekenen.

Onbeheersbaar

Zo werd onder de noemer Anti Arbeidershotel Partijhal een Facebookpagina in het leven geroepen die inmiddels zo'n 800 leden telt. Hiernaast werd via www.petitie.nl onder min of meer dezelfde vlag een petitie gestart waarbij duidelijk is dat de initiatiefnemer geen prijs stelt op de komst van arbeidsmigranten op de bewuste locatie. Een door het uitzendbureau belegde informatieavond in gemeenschapshuis De Lanteern op dinsdag, waarvoor per brief zo'n 140 inwoners uit de omgeving werden uitgenodigd, werd maandag vanwege de te verwachten toeloop afgelast. Een tachtigtal inwoners had zich vooraf al aangemeld, maar na het bekend worden van de plannen en de daarop volgende reacties moest welhaast rekening worden gehouden met de mogelijke komst van een veelvoud daarvan. Hierdoor zou in theorie een onbeheersbare situatie kunnen ontstaan.

Alternatieve locatie

Nu er anonieme en vooral ook zware bedreigingen zijn geuit - er zou onder andere zijn 'beloofd' dat het hotel in brand zou worden gestoken - heeft investeerder voorlopig de handdoek in de ring geworpen. Er wordt nog wel een slag om de arm gehouden. Voor de vestiging van het beoogde hotel zou zich binnen de gemeente Rucphen nog een alternatieve locatie bevinden. Het is niet bekend of die locatie zich eveneens in Sint Willebrord bevindt.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief