Foto: Addo Sprangers

PVV wil uitleg over huisvesting arbeidsmigranten in gemeente Rucphen

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - De komst van een migrantenhotel in Sint Willebrord haalt de druk af van de huisvestingsmarkt in de gemeente Rucphen, zo stelde een woordvoerder van het Roosendaalse uitzendbureau All-in Flex, initiatiefnemer van het plan, in mediaberichtgeving rond het initiatief. Raadslid Brigitte Clercx van de PVV-fractie wil uitleg van het Rucphense college.


In een brief aan burgemeester en wethouders vraagt zij om verschillende cijfers. Zo wil Clercx van het college weten hoeveel arbeidsmigranten precies in een huurhuis in de gemeente Rucphen wonen. Ook is zij benieuwd naar het aantal arbeidsmigranten dat is gevestigd bij agrarische bedrijven, en om hoeveel bedrijven het in dit geval gaat. Bovendien wil zij van het college horen of de bewoners bekend zijn bij de Gemeente Rucphen en/of ingeschreven zijn. Het PVV-raadslid vraagt het college bovendien wie de eigenaren van bedoelde huurhuizen of koophuizen zijn waar huisvesting van de doelgroep arbeidsmigranten.

Voorrang

Een andere prangende vraag van Clercx is of arbeidsmigranten voorrang hebben gekregen op huurhuizen in de gemeente Rucphen en of bekend is waar deze arbeidsmigranten werkzaam zijn: in de gemeente Rucphen of in de buurgemeenten. Voorts wil zij antwoord op de vraag of de Gemeente Rucphen zicht op het aantal arbeidsmigranten per woonhuis. 'Last but not least' wil zij duidelijkheid over wie er verantwoordelijk is voor de huisvesting van de arbeidsmigranten: de Gemeente Rucphen of de bedrijven die ze te werk stellen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief