Foto: Pixabay

Rucphen krijgt pop-up store Veilig Wonen

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Hoe kun je als inwoner zelf preventieve maatregelen  nemen tegen inbraak en brand? Het antwoord is binnenkort te vinden binnen de muren van het Rucphense gemeentehuis. In de hal daar openen komende maandag r de 'deuren' van de eerste pop-up store Veilig Wonen in Rucphen.


"Helaas is een veilige woning niet altijd vanzelfsprekend" vertelt burgemeester Marjolein van der Meer Mohr. Eén ding weet ze wél zeker: "Hoewel je niet alles kunt voorkomen, kunnen bewoners wel zelf in en om huis maatregelen nemen om de kans op brand of inbraak te verkleinen".

Impact

Per dag vinden er gemiddeld 39 woningbranden plaats in Nederland. De gevolgen van brand zijn vaak niet te overzien voor slachtoffers: woningen worden gedeeltelijk of geheel verwoest door de vlammen, apparatuur en persoonlijke bezittingen vernietigd of zwaar beschadigd. Over 2018 vielen ten gevolge van woningbranden 33 dodelijke slachtoffers. Ook woninginbraak kan naast materiële schade de nodige emotionele schade aanrichten. Woninginbraak heeft een aanzienlijke impact op het welbevinden van de getroffen bewoners. Hoewel het aantal woninginbraken afneemt, is het aantal nog steeds fors. Zo vonden er vorig jaar in Nederland maar liefst 43.000 woninginbraken plaats.

Informatie en advies

De pop-up store laat inwoners zien welke preventieve maatregelen zij zelf kunnen nemen om hun woning veiliger te maken. Leden van Buurtpreventie en professionals van brandweer, politie en Gemeente Rucphen zijn aanwezig in de pop-up store om bezoekers te informeren en te adviseren. Bezoekers kunnen door middel van virtual-reality ondervinden wat de gevolgen zijn van brand in hun woning.

Openingstijden

Vanaf maandag 30 september tot en met vrijdag 11 oktober is de pop-up store te bezoeken in de hal van het gemeentehuis . De pop-up store is gedurende werkdagen van 11.00 tot 16.00 uur geopend voor het publiek en op woensdag zelfs tot 20.00 uur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief