V.l.n.r. Jac van Trijp, Alex Wagemakers en Nicojan Lazeroms willen tijdens St. Jansfeesten ook eens aan bar staan.
V.l.n.r. Jac van Trijp, Alex Wagemakers en Nicojan Lazeroms willen tijdens St. Jansfeesten ook eens aan bar staan. (Foto: Corine Roks)

Organisatie St. Jansfeesten Sprundel zoekt nieuwe kartrekkers

  Algemeen,Nieuws

SPRUNDEL - Het besluit van de Sprundelaren Nicojan Lazeroms, Alex Wagemakers en Jac van Trijp staat vast: met de St. Jansfeesten 2020 nemen zij afscheid van hun organisatorische taken. Al ruim twintig jaar zetten de heren zich in voor dit Sprundels feestje dat eind juni op de agenda staat. Ruimte maken voor de jongere generatie, is hun motief.


Het is Lazeroms die de kroon spant. Sinds 1993 is hij actief bij de organisatie St. Jansfeesten Sprundel. Vanaf 2001 zijn het Wagemakers en van Trijp die zich aansluiten. "Dit jaar zijn we samen tot dit besluit gekomen. Met de aankleding van het Kloosterplein werden we het eens; het is goed geweest, we moeten ruimte maken voor de volgende generatie. Zolang we op onze post blijven zitten, blokkeren we de weg voor vernieuwing", aldus Nicojan Lazeroms.

Vertrek

Alle vertrouwen heeft het drietal in Wim en Willem Verwijmeren en Cindy Heeren. Van Trijp hierover: "Samen met ons drieën het vertrouwde gezicht van de commissie St. Jansfeesten. Met ons vertrek zoeken we daarom versterking. Liefst zo'n drie á vier personen die de kar mede willen trekken".

Sprundels feestje

Met de viering van 1000 jaar Sprundel in 1992 was men het unaniem eens; dit Sprundels feestje gaan we voortzetten en wel rond de geboortedag van de patroonheilige Sint Jan Baptist. Een taak die KPJ Sprundel op zich nam. In het jaar 2000 namen zes Sprundelse verenigingen de organisatie over. Het waren SV Sprundel, parochie, St. Isidorus, wijkvereniging De Branden, Sprundel Vocaal, allemaal onder supervisie van de Verenigingsraad.

Kloosterplein

Tot 2016 vonden de feesten plaats op het Neerhof. Een grote tent met daarin muziek, dans en vermaak trok een grandioos publiek naar het hart van Sprundel, met op de zondag de braderie in de hoofdstraat. Met de realisatie van het Kloosterplein in 2016 verhuisde het feestelijk centrum naar de nieuwe locatie. Een tent bleek niet meer van die tijd, de organisatie kiest voor een festival opzet. Jac van Trijp hierover: "De tent was ook erg duur en bij mooi weer stond iedereen buiten. Daarom hebben we besloten de overstap te maken naar een buitenfeest".

Zeskamp

Het Kloosterplein leende zich ook prima voor sportieve activiteiten. "De Zeskamp werd in ere hersteld, een groot succes onder Sprundelse verenigen, met aan het roer een jonge zeskampcommissie onder de vleugels van de verenigingsraad", vult van Trijp aan. Het jaar 2020 vinden de heren dan ook zeer geschikt om het stokje St. Jansfeesten door te geven. "Met het lustrum op het Kloosterplein, waarbij we flink uitpakken met gezellige muziek", tipt Lazeroms. De band wordt ruim tevoren vastgelegd. Een taak die toebehoort aan de organisatie. "Een compleet draaiboek ligt op de plank. Andere taken die wij als organisatie voor rekening nemen zijn: de aanvraag van vergunningen, de aankleding, sponsoring, het op orde brengen van de techniek en het regelen van vrijwilligers", somt Wagemakers op. Waarbij de heren aanvullen: "Belangstellenden kunnen nu al meedraaien. We vergaderen zo'n acht keer per jaar".

Reünie

Zij zijn heel erg te spreken over de St. Jansfeesten. En niet alleen de organisatie, bezoekers en vele vrijwilligers prijzen de gezelligheid en het reüniegevoel. "En daarom willen we de feesten ook eens aan de bar beleven en niet erachter", besluit het drietal.

BIJDRAGE CORINE ROKS

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief