Leo Struijs (links) en Corine Roks zijn trots op hun geesteskindje.
Leo Struijs (links) en Corine Roks zijn trots op hun geesteskindje. (Foto: Corine Roks)

Ondernemers lanceren evenementenkalender 2020

  Algemeen,Nieuws

SCHIJF - Een weekkalender met daarin foto's uit de eigen omgeving is een idee waarmee Leo Struijs van de gelijknamige drukkerij uit Schijf al geruime tijd rondloopt. Tijdens de Nieuwjaarsborrel van Industriële Kring Rucphen (IKR) gooit hij een balletje op bij een van de leden uit de fotobranche. Nu, ruim een half jaar later, is de kalender een feit.


VAN ONZE REDACTIE

Behalve foto's van bezienswaardigheden binnen de gemeente Rucphen staan alle evenementen 2020 van Rucphen, Schijf, Sint Willebrord, Sprundel en Zegge hierop vermeldt.

Netwerk

"Ik ken haar fotowerk uit de Rucphense Bode. Tijdens de borrel van IKR, een netwerkborrel voor aangesloten ondernemers, heb ik Corine benaderd. Zij reageerde enthousiast, de week daarop zijn we voor het eerst rond de tafel gegaan", aldus Leo Struijs over zijn kennismaking met Corine Roks. "Het idee voor een weekkalender sprak me aan", zegt laatstgenoemde. "Wel vond ik dat ons concept iets toe moest voegen aan het huidige kalenderaanbod. Met foto's van highlights uit de vijf kernen kom je al heel ver, maar we hebben daar nog een schepje bovenop gedaan. Door mijn werk als freelance correspondent en fotograaf voor deze krant heb ik een enorm netwerk opgebouwd. Een reactie die ik vaak hoorde was het gemis aan een overkoepelende activiteitenrooster voor de vijf dorpen. Met deze informatie in mijn achterhoofd heb ik al mijn contacten benaderd met de vraag om de belangrijke data voor 2020 door te geven. Daarnaast is 2020 wel een heel bijzonder jaar. Zo is er voor het eerst een NK veldrijden op Rucphens grondgebied, de Vuelta passeert, een aantal stichtingen vieren hun jubilea en is Nederland 75 jaar bevrijd".

Jaarplanning

Vereniging, stichtingen, dorpshuizen, gemeente Rucphen en St. Franciscusparochie Rucphen werden gemaild, gebeld, geappt of benaderd via messenger. "Een behoorlijke klus waarbij alvast een kijkje in de toekomst moest worden gemaakt. Vandaar ook het zorgvuldig gekozen tijdstip, zo net na de zomervakantie waarbij de jaarplanning bij de meeste partijen op de agenda staat", aldus Roks. Over de foto's tipt zij: "Vooral plekjes binnen de gemeentegrenzen die bijdragen aan de rol van de kernen als toeristische trekpleister". Zo worden alle kerkgebouwen belicht, krijgt het natuurschoon podium, staan culturele hotspots en activiteiten gevangen in het kader en krijgt de kalendergebruiker een kijkje in de keuken van de streekproducten. Ontdek R, het onlangs gelanceerde digitaal podium dat bezoekers wegwijs maakt in de toeristische mogelijkheden, bevat een link die verwijst naar de kalender. In overleg met Cees Mensen van Ontdek R is er een formulier ontwikkeld waarmee de kalender online kan worden besteld. Ook biedt deze pagina de mogelijkheid om een bedrijfslogo te uploaden.

Kalender

De kalender is vanaf 1 oktober te bestellen via www.ontdekr.nl, of te vinden in het schap bij lokale supermarkten, benzinestations, en boekhandel. Ook is hij te koop bij de meeste dorpshuizen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief